2024. április 29. - Péter

Bayer a szlovákoknak fizet?

Nehéz idők várnak Bayer Zsoltra, a nemzet mélymagyarjára. A Magyar Hírlap újságírója kemény hangú levelet kapott Galba-Deák Ádámtól, a Demokratikus Hálózat elnökétől. A baloldali értékeket valló civil szervezet a Dunaszerdahelyen történt hétvégi események
2008. november 4. kedd 12:59 - Pénzes Dávid
A tegező hangnemben írt levél azt firtatja, miként érezhet Zsolt a Dunaszerdahelyen lezajlott szlovák rendőrattak után. Persze ezt nem csak egyszerű baráti kedveskedés miatt teszi. Ugyanis mindezt azért veti fel, azért született meg maga a levél is, mert a Demokratikus Hálózat szerint Bayer Zsolt Szlovákiába fizeti adóforintjait.

Bayer a szlovákoknak fizet?

Miközben Szlovákiában magyarokat ver a rendőrség, addig Zsolt befizetéseivel a szlovák államot gazdagítja. „Elgondolkoztál azon, hogy befizetéseidből Fico erőszakszervezete hány könnygázgránátot, gumibotot vásárolhatott” – kérdi a levélíró.

Állítólag Bayer Zsolt a Demokratikus Hálózat által szervezett táborban büszkén beszélt arról, hogy miként tol ki a magyar állammal akkor, amikor a szomszédos Szlovákiában adózik az itteni munkája után. Cége, autója oda van bejelentve.

„Nem zavar tízmilliós terepjáród rendszámán a szlovák címer? Miként tudod ezt összeegyeztetni mélymagyar mentalitásoddal? Továbbra is büszkén állsz azok elé, akiket a Te radikalizmusod is kergetett a szlovák rendőri erőszakszervezet karjaiba?” – sorolják kérdéseiket.

Most akkor mi van?

A levél alapvetően azért érdemelne figyelmet, mert két alapvető problémát vet fel. Az egyik a Demokratikus Hálózat nevű szerveződés maga. A másik Bayer Zsolt adózási története. Kezdjük az elöbbivel. A civil szervezet megszólalása érthetetlen. Ennek az ügynek a kapcsán teljesen logikátlan, és erőltetett megtalálni Bayer Zsoltot.

Logikátlan, mert mi köze van Bayernak a szlovák rendőri vezetők döntéseihez? Vagy egy focimeccsen való rendőr-szurkoló csatához? Legyen az Magyarországon vagy Romániában, vagy épp Szlovákiában. Ilyen alapon, minden Diósgyőr – Fradi meccs utáni balhét, melyekben a rendőrök szétverik az ultrák fejét, Bayer nyakába kell varrni, hiszen évek óta fizeti a magyar államkasszába az adót, így támogatja a magyar rendőri alakulatok felszerelését.

Faramuci

Ezen a „logikán” eljuthatunk egészen odáig is, hogy maga a szurkoló a hibás, hogy adójából a rendőrség megveheti a gumibotot. A logika érvrendszeréből az az anarchista hozzáállás olvasható ki, hogy „ne fizessünk adót, akkor nem lesz rendőrség, és így nem kell félnünk Állam bácsi haragjától, illetve cselekedeteink következményeitől”.

Természetesen értjük, hogy Galba-Deák mire gondolt, hiszen ebben ez esetben közbe szól az amúgy is végsőkig felpaprikázott szlovák-magyar viszony. Ám eláruljuk a Demokratikus Hálózat elnökének, hogy ha Bayer Zsolt nem Szlovákiában fizetné az adóját, hanem a mondjuk a Bahamákon, attól a még a dunaszerdahelyi fakabátok ugyanúgy péppé verik a magyar szurkolók bordáit. Ennyit az eröltetett logikáról.

Egy szót a helyesírásról. A levél átkozottul pocsék helyesírással íródott. Olyan hibákkal, amiket egy alap szövegszerkesztő is azonnal üvöltve jelez. Ha valóban hitelesen szeretne egy civil szerveződés kilépni a nyilvánosság elé (főként ilyen komoly és aktuális témában, amit minden újság agyon ír), akkor nagyon oda kell figyelnie, hogyan ír és mit. Ezzel csak saját igénytelenségét mutatja be, amivel pedig saját hitelességét kérdőjelezi meg. Sajnálatos.

A sztori

Főleg, mert amit írnak érdekes. Hiszen nem feledkezhetünk meg Bayer Zsolt történetéről. Bayer Zsolt az egyik legjobb újságírója Magyarországnak. Ezt a tehetségét jobboldali értékrendszere miatt a jelenlegi ellenzék szolgálatába állította, illetve a magyarság nacionalizmusára épít. Sokszor foglalkozik a határon túliakkal is, s szereti nem megkerülni Trianont. Erről az emberről állít megdöbbentő dolgot a levél írója: Bayer Szlovákiában fizeti gépkocsija után az adót

Valóban furcsa, mikor egy ilyen értékrendszerrel élő ember csak azért fizet Szlovákiában adót, hogy némi pénzt takarítson meg. Ez - mindenféle pátosz nélkül - egész életművének a megcsúfolása. (Már ha igaz a Demokratikus Hálózat állítása.) Teljesen világos, hogy nem azért nem kell Szlovákiában autót venni, szlovák rendszámot rárakatni, majd az ottani – valóban jóval kedvezőbb – adót fizetni, hogy a szlovákrendőrök ne tudják megverni a magyar szurkolókat.

Ez nem szlovák-magyar kérdés. Sőt, még csak nem is jobb vagy baloldal kérdése. Hanem a tisztességé. Tisztességes nemzettudattal rendelkező ember (nem elvadult nacionalistáról beszélünk) azért fizeti ebben az országban az adót, hogy abból hazája gazdagodjon, saját állama legyen képes fedezni a működéshez és fejlesztéshez szükséges költségeket. Ebből a pénzből lesznek autópályák, kórházak iskolák… és persze rendőrségi felszerelések.

Ha bebizonyosodik, hogy Bayer Zsolt így tesz, az valóban furcsa fényt vethet rá. Ezt azonban nem ebben a formában és ebben a stílusban kell nyilvánosságra hozni. Mindenesetre az biztos, hogy az ügy nem ért véget. A fejleményeket napokon belül meg fogjuk ismerni… és izgalommal várjuk.

A levél teljes szövege
Kedves Zsolt!
Kiváncsiak vagyunk, hogy miként érzel most.
MIt szólsz ahhoz, hogy Dunaszerdahelyen a Szlovák rendõrség brutális rendõrattakot hajtott végre? Mit szólsz mindehhez Te, aki adóforintjaiddal, bocsának adókoronáiddal a szlovák államot gazdagítod. Elgondolkoztál azon, hogy befizetéseidbõl Fico erõszakszervezete hány könygázgránátot, gumibotot vásárolhatott.

Néhány hónappal ezelõtt a baloldali fiatalokat tömörítõ Demokratikus Hálózat nyári táborában, ahova nem hívtunk, de jöttél, büszkén beszéltél arról, hogy miként tolsz ki a magyar állammal akkor, amikor a szomszédos Szlovákiában adózol az itteni munkád után. Céged, autód oda van bejelentve.

Vajon a hétvégén történtek után is ennyire büszke vagy? Nem zavar tízmilliós terepjáród rendszámán a szlovák címer? Miként tudod ezt összeegyeztetni mélymagyar mentalitásoddal? Továbbra is büszkén álsz azok elé, akiket a Te radikalizmusod is kergetett a szlovák rendõri erõszakszervezet karjaiba?

Nem gondolod, hogy a történtek után fel kellene hagynod önkéntes adóügyi számüzetéseddel és a hozzánk hasonló néhány milliónyi magyarhoz hasonlóan itthon eleget tenni állampolgári kötelezettségeidnek? Nem lenne ideje felhagyni azzal, hogy adódból szlovák gyermekek családi pótlékát fizessék, szlovák nyugdíjakat emeljenek?

Idehaza nagy a baj. Egy ország szenvedi a megszorításokat, miközben Te a pozsonyi kormányt pénzeled. Kellene itthon az a pénz. Költsd azokra a gyerekekre, akik majd aggastyán korodban eltartanak Téged! Költsd azokra az idõsekre, akik évtizedeken keresztül pénzelték, hogy Te eljuss azokra a szellemi "magaslatokra", ahol jegyeznek Téged! Magyarnak lenni minden körülmények között! Próbáld meg, talán menni fog!

Persze biztosak vagyunk abban, hogy nem fogsz "hazatérni". Neked, Orbán Viktor házi rasszistájának mindez csak jó, mert a baj és a káosz csak közelebb viszi az országot Vezéred újboli hatalomra kerüléséhez és ez a fõ cél, semmi más.

Galba-Deák Ádám
elnök
Demokratikus Hálózat
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. november 11. 12:53
elvtársaim! ezt nektek hoztam, ide is bedobom:
itt van nektek egy kis rekesztő izom gyakorlat:
http://m.blog.hu/me/mema/image/a_zsido_szolasszabadsagrajz.jpg
és ez várjon rád is!:
http://bp1.blogger.com/_EBMda8pXC18/RZINjmObfxI/AAAAAAAAAqU/0sVWmoFB8Z0/s1600-h/1956.1.jpg
http://www.fszek.hu/56/Images/56_tematikus/PEST/Koztarsasag_ter/056056.jpg
http://www.fszek.hu/56/Images/56_tematikus/PEST/Koztarsasag_ter/056353.jpg
http://www.fszek.hu/56/Images/56_tematikus/PEST/Koztarsasag_ter/056354.jpg
http://www.fszek.hu/56/Images/56_tematikus/PEST/Koztarsasag_ter/056358.jpg
http://www.fszek.hu/56/Images/56_tematikus/PEST/Koztarsasag_ter/056414.jpg
__________________________________
*
fogadd jókívánságaimat elvtárs! ;)
paskom
2008. november 10. 11:05
Saxo. Kis szösszenetedből bizton állitható, hogy pénzügyi ismereteidet a fideszes bandától szedted össze, igy nem csodálkozom azon a sok baromságon amit itt leirtál.
Remélem, hogy a sors megmenti az országot ettől a gátlástalan, hataloméhes tehetségtelen Fidesz brancstól!
saxo
2008. november 9. 17:19
'paskom'.
Ha azt mondod valakiről, hogy "kritikán aluli", akkor abban azt is meg kellene jelölnöd, hogy mégis, kinek a kritikáján aluli....
Mivel nem mondod próbálok találgatni:

A 'Népszava' neoliberális bértollnokainak a kritikáján aluli? A 'Népszabadság' liberálbolsevik bértollnokainak a kritikáján aluli? Vagy tán' Debreceni József elvtárs vetett papírra megint valamit?

Az emberi hülyeség meg valóban határtalan. Egy kommunista csürhenépség 1989.-re kifosztotta ezt az országot. Akkora államadósságot csináltak, hogy összeomlott a kommunista világrendszer. Eladták a nemzeti vagyont, hogy abból törlesszenek. Horn Gyuláék. Valóban, hoztak is viossza valamit ezzel. Csak a "családi ezüst" lett oda...!

Kérdezték a héten azt a kopasz közgazdászt, akinek az áldásos tevékenysége révén a kommunizmus összeomlott M.o.-n. Békesi Lászlóként tiszteljük ezt a kedves urat.
Kérdezték tőle, igaz-e, hogy a jelenlegi kormány 2004-től kezdve több hitelt vett fel, mint a Kádárék 40év alatt összesen? A válasza: IGEN !
Kérdezték, miért jó nekünk az IMF hitel? Szépen bazsajogva a kamerába, azt mondta: Az IMF hitel nem nekünk szólt. Hanem azoknak az olasz, német bankoknak , akik a magyar bankok tulajdonosai. Mi, magunktól sohasem kaptuk volna meg.

És ez a pofa, vigyorog közben a pofámba, a TV képernyőjéről, mint okostojás.

És senki nem kérdezi meg a figurától, hogy ha a magyar bankok a külföldi tulajdonosainak szól a hitel, akkor miért nem azoknak adták közvetlenül? Hiszen, az esetben a német, olasz (satöbbi )adófizetők pénzéből kellene azt visszafizetni.

Mert, így meg, a német, olasz bankok részére felvett sokszáz milliárdos hitelt is, mi magyar polgárok fizetjük az adóforintjainkból. Mert, mi hülyék vagyunk.

Mondja ez a 'paskom' nevű figura, hogy az emberi hülyeség határtalan... Lám, valóban az....!

Ez az internacionalista liberálkommunista csürhenépség meg azt hiszi, még mindig nékik áll zászló, mert "összekapaszkodnak" majd megint.


Óoo. A Bayer Zsolt írásairól lett volna szó, de közben elkalandoztam.
No, mindegy.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását