2024. május 28. - Emil, Csanád

Punk-rock árverés a Christie's-ben

Első ízben rendez a punk műfaj és környezete ereklyéiből nagy árverést a Christie's aukciós cég New York-i fiókja.A november 24-re kitűzött árverésen több mint 120 lemezre, fotóra, plakátra, promóciós anyagra és egyéb kincsekre lehet licitálni.
2008. október 29. szerda 10:40 - Hírextra
A november 24-re kitűzött árverésen több mint 120 lemezre, fotóra, plakátra, promóciós anyagra és egyéb kincsekre lehet licitálni. A skála a műfaj előzményének tekintett, Andy Warhol által kreált, 1966 és 1970 között működő Velvet Undergroundtól a punkból kinőtt, de a dark irányzat klasszikusává vált The Cure együtteshez kötődő tárgyakig terjed.

A várható csúcspontok között van a The Ramones együttes 1976-os londoni koncertjének a plakátja, amelynek értékét 3000 dollárra (607 ezer forint) értékelik. Ötezer dollárt (egymillió forintot) is elérhet a Velvet Underground munkásságának luxuskiadású katalógusa, amelyből mindössze öt darab készült, Warhol híres banánjával a borítóján.

Valószínűleg sokak fantáziáját megmozgatják Mick Rocknak Lou Reedről és David Bowie-ról készült fotói, montázsai és lemezborítói: 3000 dollárra taksálják például az 1972-es Transformer című Reed-album ritka, fekete-fehér nyomású tasakját, amelyet mind a zenész, mind Rock aláírt. Ötezer dollárról indul az a paksaméta is, amely a Sex Pistolsszal kapcsolatos korabeli sajtóanyagot gyűjtötte egybe.

Ezekhez képest szinte "fillérekért", 1500 dollárért (300 ezer forint) kínálják Patti Smith két korai kötetét, a The Nightot és a Seventh Heavent. Mindkettő még azelőtt jelent meg, hogy az énekes-költőnő zenélésre adta volna a fejét az 1975-ös Horses című albumával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását