2024. május 3. - Tímea, Irma

A Marica grófnő háromszor Szentpétervárott

Nagy sikert aratott Kálmán Imre operettje, a Marica grófnő Szentpétervárott a Zenés Komédia Színházban a Budapesti Operettszínház közreműködésével az elmúlt napokban.
2008. október 28. kedd 15:04 - Hírextra
Az orosz nagyváros zenés színházában Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház igazgatója rendezte meg a darabot, Budapestről hozta a fővilágosítót és a jelmeztervezőt. A két színháznak ez a fajta együttműködése több évre tekint vissza.

A népszerű és nagy sikert aratott operett előadása utáni beszélgetésen a két igazgató, Jurij Svarckopf és Kerényi Miklós Gábor megerősítette, hogy az együttműködés folytatódik és legközelebb - előreláthatólag 2009 tavaszán - A régi nyár című Lajta operett közös bemutatóját tartják.

Ez azt jelenti, hogy a szentpétervári színházban magyar rendező állítja színpadra a darabot - mondta el az MTI-nek Jakab András, a szentpétervári főkonzulátus munkatársa. Hozzátette, hogy orosz részről a Maya és a Denevér bemutatóját is tervezik magyar rendezésben, ugyanakkor, ha lehetőség adódik rá, énekeseket is meghívnak, tavaly például Oszvald Marika lépett fel a szentpétervári színházban.

Ezen kívül a tavalyihoz hasonló nőnapi ünnepi gálát kívánnak megrendezni orosz, magyar és osztrák operett énekesek közreműködésével.

A szentpétervári színházban azon dolgoznak, hogy minél jobb minőségben visszahozzák a falak közé az operettet, amely rendkívül népszerű Oroszországban - jegyezte meg Jakab András.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását