2024. május 7. - Gizella

Párizs ékszere szaúdi milliárdos kezébe kerül

Tizenkét francia luxusszálloda megvásárlására készül egy szaúdi milliárdos. A francia La Tribune gazdasági napilap értesülése szerint Mohamed ben Issa al Jaber mintegy 1,6 milliárd eurót fizet az MBI International befektetési csoportján keresztül a szállo
2008. október 27. hétfő 20:28 - Hírextra
A szaúdi befektető már a nyáron jelezte, hogy csoportja meg akarja erősíteni helyzetét a luxusszállodák és ingatlanok piacán, és ennek érdekében mintegy 2,5 milliárd eurót készül befektetni Európában, azon belül is elsősorban Franciaországban.

A mostani tranzakcióval al Jaber egyebek mellett megszerzi a Párizs ékszerének nevezett, a világ egyik legrégebbi és legelőkelőbb szállodájának számító Hotel de Crillon-t.

A francia államfői rezidenciával egy sugárúton, a Champs-Élysées 10. szám alatt működő, 1758-ban épült szálloda nem csupán szobáiról, hanem konyhájáról is híres. A Les Ambassadeurs - magyarul a Nagykövetek - nevű étterme a párizsi és a világpolitikai, gazdasági és kulturális elitjének egyik legfontosabb informális találkahelyének számít.

Az MBI International nem csak vásárol Franciaországban, hanem a Párizs melletti Levallois kisvárosban 1 milliárd eurós beruházásból ikertornyot építtet. Az összesen 125 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan a tervek szerint 2012-re készül el, és abban irodák, valamint egy 400 szobás luxushotel működik majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását