2024. május 2. - Zsigmond

Magazin a pálinkának

Megjelent Magyarország első pálinkamagazinja: a lap 52 oldalon szinte kizárólag a pálinkával és az azt körülvevő világgal foglalkozik.A pálinka a magyaroknak ugyanolyan nemzeti sajátossága, mint a pirospaprika vagy a tokaji aszú.
2008. október 21. kedd 19:12 - Hírextra
Míg régen a reggeli pálinkafogyasztás a paraszti élet elmaradhatatlan velejárója volt, manapság inkább ünnepi eseményeken, családi összejöveteleken fogyasztják. Népszerűsége egyre nő, köszönhető ez annak is, hogy a szakértők egyre több felületet találnak a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítésére, a jó minőségű hungarikum megismertetésére.

A Pálinkavilág című színes havilap egy újabb felület, egy újabb információforrás, amely kellő szakmaisággal foglalkozik a pálinkával, de mégsem szaklap, hanem kellemes olvasnivaló.
Jónás József a lap főszerkesztője az MTI-nek elmondta: a szerkesztőség célja, hogy a pálinkakedvelők minél több információt kapjanak erről a kitűnő italról, a lap pedig hozzájáruljon ahhoz, hogy a pálinka valóban nemzeti ital lehessen és a világ legkiemelkedőbb párlatai között végre elfoglalja méltó helyét.

A lapban magyar kereskedelmi főzdéket és főzőmestereket mutatnak be, hasznos ismereteket adnak közre a pálinkakészítésről, a gyümölcspárlatok múltjáról és jelenéről. Nem hiányzik a pálinkateszt sem, amelynek az az érdekessége, hogy a bírálók minden esetben szakkereskedések polcairól választják ki a pálinkákat, tehát nem küldött minta alapján tesztelnek.

A magazin figyelmet szentel a pálinkán túli világnak is, így van gasztronómiai-, utazás-, wellness rovat is, ám minden témát a pálinka oldaláról dolgoznak fel. Aki pedig ismert emberek pálinkáról alkotott véleményére kíváncsi a közérzet című rovat interjújában ezt is megtalálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását