2024. május 5. - Györgyi

Ti vagytok a rock – videóval

Érkeznek a szavazatok a hirextra.hu és a Pont FM rádió közös játékára; alakul a legnagyobb rockslágerek listája, és eljött az első sorsolás napja. Öt szerencsés alkalmi szerkesztőnk 2-2 jegyet nyert az Edda október 18-ai koncertjére. Mai videónkat a sorso
2008. október 16. csütörtök 14:35 - paulson
Nehéz lenne a mai viszonyok közt elmagyarázni, és megérteni azt a varázst, ami az Edda Műveket a nyolcvanas évek egyik legnagyobb magyar rockcsapatává tette. Mindenesetre a nagy dalok mára igazi klasszikusként ívódnak bele a rockzenével „fertőzött” ifjú fülekbe, ilyen a mai napra választott „Mi vagyunk a rock” című dal is.

A keményebb rockzenei elemek, és a fülbemászó dallamok mellett az Edda másik nagy ütőkártyáját a dalszövegei jelentették. Ne felejtsük el azt sem, hogy akkoriban mennyire nagy fegyvertényt jelentett nem budapesti zenekarként befutni. Az 1973-ben (még Griff néven) alakult zenekarnak az áldozatos munka mellett az igazi áttörést a hozta meg, mikor a Piramis előzenekaraként léphettek fel.

A csapat 35 éves történelme során bővelkedett tagcserékben, egy időre fel is oszlottak, és tragédiáktól sem kímélte meg őket a sors. A zenekar egyik alapító tagja, Halász József 29 évesen hunyt el betegségben. Még fájdalmasabb emlék Kun Péter tragikus balesete.

Az Edda Művek azonban más felállásban, de ugyanúgy dübörög még ma is. Erről a legnagyobb rockdalok után kutató játékunk nyertesei személyesen is meggyőződhetnek a zenekar szombati koncertjén. Ízelítőül szóljon a „Mi vagyunk a rock”… csak kérjétek szépen!


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását