2024. május 2. - Zsigmond

Az amerikai sztároknak nem kell az olimpiai jutalom

Az Amerikai Olimpiai Bizottság (USOC) 1984 óta fizet pénzdíjakat az olimpiai érmeseknek, az aranyért 25 ezer dollár jár, az ezüstért 15 ezer, a bronzért 10 ezer.
2008. október 14. kedd 08:35 - Hírextra
Ezenkívül az egyes szakszövetségek, főleg a gazdagabbak, további jutalmat adnak az érmet szerző sportolóknak.Az olimpiai szereplésre felkészülő sportolók havi juttatást is kapnak a bizottságtól, ennek összege az évi 36 ezer dollárt, a havi 3 ezret érheti el. Ez a támogatás az utóbbi 8 évben létezik.

Ez a juttatás kifejezetten a sportolók megélhetési és edzési költségeinek fedezetéül szolgál, ha jobban teljesítenek, többet kapnak, fizetik az egészségbiztosításukat, az edzői díjakat, ezek eléggé borsos kiadások. A szövetségi olimpiai központokban felkészülők részére szállást és ellátást is biztosítanak.

Darryl Seibel, a USOC volt szóvivője azt mondta, hogy ezt a támogatási rendszert a sportolók ösztönzésére hozták létre.Az USA-ban az igazán sikeres, nagy sportolóknak nincs szükségük ezekre a támogatásokra, akkora reklám- és szponzori bevételeik vannak, hogy nem veszik igénybe a USOC támogatását.

Több sportoló az érmekért járó pénzt humanitárius célra ajánlja fel, vagy a kosarasok például az ifjúsági kosárprogramokra.Az Egyesült Államokban nem létezik életjáradék a győztes olimpokonok esetében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását