2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Versenyfutás a NATO-ért

Ragyogó időben teljesítették a távokat a népes mezőnyök mind a harmadik alkalommal megrendezett NATO Partnerségi Futófesztiválon, mind pedig a 16. Történelmi (Kegyeleti) Váltófutáson.
2008. október 12. vasárnap 13:45 - Hírextra
A vasárnapi budapesti fesztiválon 564-en vágtak neki a 10 kilométernek a Vérmezőről, a cél a Városligeti Műjégpályán volt. A férfiaknál az egyesületen kívüli egykori atléta, Sági József győzött, a nőknél a Vasas versenyzője, Gyurkó Fanni diadalmaskodott. Az aradi vértanúknak emléket állító, 6 és fél kilométeres futásban 112 tanintézeti csapat indult, és a 14 fős staféták közül a budapesti Szent István Gimnázium váltója bizonyult a leggyorsabbnak.

A fesztiválnak külön jelentőséget adott, hogy csütörtökön és pénteken a magyar főváros volt a házigazdája a NATO védelmi miniszteri tanácskozásának, és a verseny - Biztonságban a jövőnk mottóval - azzal a céllal szerveződött, hogy ápolja, fejlessze az emberek, nemzetek, a régió országainak kapcsolatát.

Az eseményt felvezető hétközi sajtótájékoztatón Hagyó Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese Magyarország NATO iránti elkötelezettsége mellett a történelmi váltófutás szerepét is hangsúlyozta, melyet 1993 óta rendez meg ismét a főváros atlétikai szövetsége és a város. A verseny útvonala az aradi vértanúkról elnevezett utcákon és tereken keresztül vezetett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását