2024. május 5. - Györgyi

Óriási siker Párizsban

Óriási sikert aratott szombat este Mahler 3. szimfóniájával a Budapesti Fesztiválzenekar a párizsi Pleyel-teremben.
2008. október 5. vasárnap 12:49 - Hírextra
A több mint másfél órás mű végén az egyik legrangosabb francia koncertterem közönsége bravózással, a nézők egy része felállva, tíz percig ünnepelte a magyar zenekart, amely minden évben fellép Párizsban.

A Fesztiválzenekar szeptember 30-án indult kéthetes európai körútra az idei Budapesti Mahler Ünnepen a Művészetek Palotájában bemutatott darabokkal. A hat koncertből álló turné része volt a párizsi hangverseny.

Fischer Iván a koncert után az MTI-nek elmondta: Mahler 3. szimfóniája az egyik kedvenc darabja, mert érzelmileg olyan gazdag és színes, hogy valahogy a végén mindig teljesség-érzést ad.
"A zenekar most nagyon jó formában van. Ehhez a műhöz fantasztikus zenekari teljesítményre van szükség, minden tagot hihetetlen feladatok elé állítj. Csodálatosan játszott mindenki, s a francia kórus is nagyon jól énekelt" - tette hozzá a karmester.

A koncerten a Le Jeune Choeur de Paris (Párizs Ifjú Kórusa) működött közre, a női szólót a budapesti koncerthez hasonlóan a német mezzo, Birgit Remmert énekelte.

Az MTI kérdésére Fischer Iván úgy vélte: a budapesti és a párizsi közönség abban nagyon hasonlít egymásra, hogy nagyon szeretik a zenét és nagyon tudnak ünnepelni.

Mahler egyik leggrandiózusabb művét a francia főváros után hétfőn Manchesterben, kedden pedig Birminghamben adja elő a Budapesti Fesztiválzenekar. Október 16. és 18. között pedig három estén át Fischer Iván a Washingtoni Szimfonikus Zenekarral (National Symphony Orchestra - NSO) - amelynek vezető karmestere -, szintén Birgit Remmerttel adja elő a 3. szimfóniát a washingtoni Kennedy Centerben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását