2024. május 6. - Ivett, Frida

Csécsei nem a párt belső fórumain vitázik

Sajnálom, hogy Csécsei Béla, aki az SZDSZ egyik meghatározó önkormányzati politikusa nem a párt belső fórumait választotta annak terepéül, hogy az általa felvetett problémákról vitatkozzunk - reagált a józsefvárosi szabad demokrata polgármester nyílt leve
2008. szeptember 16. kedd 17:20 - Hírextra
A liberálisok ügyvivője kedden azt mondta az MTI-nek, hogy az SZDSZ-en belül korábban szokatlan volt nyílt levélben üzengetés, továbbá levél stílusa is sajátos, de nem kívánja érdemben minősíteni.

Gulyás József egyúttal arra kérte Csécsei Bélát, illetve szabad demokrata politikustársait, hogy a hasonló vitákat változatlanul az SZDSZ belső fórumain, a választmányi üléseken, az országos tanács ülésein folytassák le, és ezt követően képviseljék egységesen az e fórumokon kialakított álláspontot.

Csécsei Béla kedden juttatta el Elég volt Gábor! című, Fodor Gábor pártelnöknek írt nyílt levelét az MTI-hez.

"Ami nem megy, azt ne erőltessük. Mert nem megy, az látható. Úgy gondolom, száz napnyi elnöki regnálásod nem éppen sikertörténet. Ha keményebben akarok fogalmazni, azt mondom: katasztrófa-turizmus" - írta a levélben a ferencvárosi polgármester.

Csécsei Béla a pártelnök szemére vetette, hogy az ellenkezőjét csinálja annak, amit elnökjelöltként ígért. "Az általad beígért kompromisszumos politizálástól mi sem áll távolabb, mint az eddigi tevékenységed" - írta.

Kitért arra is, hogy liberális választóik fel vannak háborodva, a párt értelmiségi bázisa és ismert írástudóik mindegyike tévútnak tartja a pártelnök által választott irányt.

Mint fogalmazott, lehet, hogy egy irodában jól hangzik a "Gyurcsány monnyonle", meg a szakértői kormány, de a valóság azért ennél bonyolultabb.

A külföldön tartózkodó Csécsei Béla kedden az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, sajnálattal és megdöbbenve hallotta, hogy Gegesy Ferenc, a főváros IX. kerületének szabad demokrata polgármestere "végső segélykiáltásként" kilép az SZDSZ-ből és lemond parlamenti mandátumáról.

Kérdésre közölte: nem szeretné, ha más párttársai is hasonló lépésre szánnák el magukat. Hozzátette: bízik abban, hogy Gegesy Ferenc visszatér az SZDSZ-be és a parlamentbe.

Gegesy Ferenc hétfő reggel, az MTI-hez eljuttatott levelében jelentette be, hogy lemond egyéni parlamenti képviselői mandátumáról és húsz év után kilép az SZDSZ-ből. A politikus azzal indokolta döntését, hogy az SZDSZ ellentmondásos politizálása eredményeként "reménytelen helyzetbe jutott", és hamarosan a szatellit pártként való működés vagy a parlamentből való kiesés között választhat csak. Gegesy Ferenc a hétfői parlamenti ülésen már nem is vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását