2024. május 11. - Ferenc

Gyermekvasutas tanfolyam indul

Felvételt hirdet a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a negyedik, ötödik és hatodik osztályos tanulóknak a szeptember 27-én, szombaton délelőtt kilenc órakor a Hűvösvölgyben induló Gyermekvasutas tanfolyamra.
2008. szeptember 11. csütörtök 07:40 - Hírextra
A jelentkezéshez szükséges a szülő és az iskola írásos hozzájárulása, legalább négyes tanulmányi eredmény és orvosi alkalmasság - tudatta a MÁV Zrt. Jelentkezési lap beszerezhető a Gyermekvasút állomásain és a budapesti iskolákban, illetve letölthető a www.gyermekvasut.hu című honlapon.

A négyhónapos képzés heti egy nap elfoglaltságot jelent a fiataloknak: felváltva pénteken délután a belvárosban, illetve szombaton egész nap a Gyermekvasút valamelyik állomásán.

A februári vizsgák után a tanulók önálló szolgálatot látnak el a Gyermekvasúton jegyvizsgáló, pénztáros, váltókezelő, forgalmista, hangosbemondó beosztásokban, az iskolai tanítási időszakban 15 naponként (havi két nap), a nyári szünetben pedig kéthetes tábor keretében.

További információ elérhető a www.gyermekvasut.hu weboldalon vagy Füstös István vezető oktatótól kérhető az oktatas@gyermekvasut.hu e-mail címen, illetve telefonon a 06 -20/331-4011 számon.

Az érdeklődőket várják szeptember 21-én az Autómentes Napon a MÁV Zrt. standjánál is (Andrássy út-Nagymező utca sarok), ahol személyes találkozásra, tájékoztatásra is lehetőség lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását