2024. május 3. - Tímea, Irma

Átadták a világ harmadik legmagasabb felhőkarcolóját

Közel ötszázméteres magasságból tekinthetett le Sanghajra az a több ezer látogató, aki a hét végén a világ harmadik legmagasabb felhőkarcolójának első nyilvános bemutatójára érkezett a kínai nagyváros új építészeti remekének kapunyitására.
2008. szeptember 1. hétfő 10:10 - Hírextra
A sanghaji Pénzügyi Világközpont épülete, amely 101 emelet magasságban 492 méterig tör az ég felé, és a föld alatt még három szint mélységbe nyúlik le, a Shanghai Construction Group munkája. A kínai szárazföldön a legmagasabbnak számít, ám a világ összes felhőkarcolója között a harmadik helyre szorul a dubaji Burdzs Dubaj jelenleg 700 méter magasra szökő (de még építés alatt álló és 900 méteresre tervezett), valamint a tajvani "Taipei 101" 509 méteres toronyház mögött.

A mintegy négyezer kíváncsiskodó, aki a nyitás előtt már órákkal több száz méteres sorban várt a belépésre, a 94-100. emeletig berendezett kilátóból tekinthetett ki a városra.

Az új sanghaji felhőkarcolójában, a 79. és a 94. emelet között alakították ki a világ legmagasabban fekvő szállodáját, a Park Hyatt hotelt. A 94. és a 100. emelet közti szint kilátóként működik.

A Pénzügyi Világközpont a világ hatodik legmagasabb épülete, Csin Mao (Jin Mao) tőszomszédságában épült, s mellette már alapozzák a Sanghaj Központot, amely 632 méterével a földkerekség második legmagasabb épülete lesz 2012-re.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását