2024. május 3. - Tímea, Irma

Kézilabda: kikaptunk

A magyar női kézilabda-válogatott 33-22-re kikapott a Koreai Köztársaság csapata ellen, és így Románia legjobbjaival találkozik a pekingi olimpia keddi negyeddöntőjében.
2008. augusztus 17. vasárnap 16:13 - Hírextra
Eredmény:
B csoport, 5. forduló:
Koreai Köztársaság-Magyarország 33-22 (19-11)

Peking, 1200 néző
Magyarország:
Pálinger Katalin - Ferling Bernadett 2, Vérten Orsolya 3, Görbicz Anita 7, Szamoránsky Piroska, Kovacsicz Mónika 1, Hornyák Ágnes, csere: Tomori Zsuzsanna, Tóth Tímea 2, Bódi Bernadett, Szűcs Gabriella 3, Pigniczki Krisztina 3, Borbás Rita 1
A dél-koreai gólszerzők: Oh 6, Mun 5, An 5, Huh 4, , Hong 4, Park 3, Kim O. 2, Csoj 2, Szong 1, Be 1,
Hétméteres: 4/2, illetve 2/1
Kiállítás: 6, illetve 10 perc

A mintegy 200 magyar és 40 dél-koreai szurkoló már a kezdés előtt egyenlőtlen hangpárbajt vívott az Olimpiai Sportközpont Csarnokban, ám a mérkőzés egészen más előjellel indult: a veretlen dél-koreaiak óriási tempót diktáltak, a Hajdu-együttes csak a 10. percben, Kovacsicz révén talált be először a kapuba. Az időt kérő szövetségi kapitány valamint a dísztribünön helyet foglaló Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kusai Sándor nagykövet is meglepetten figyelte a fejleményeket, ugyanis ekkor már 7-1-et mutatott a nagyóra. Görbicz büntetőt rontott, Szűcs átlövései eleinte hathatós fegyvernek bizonyultak, a hátrány azonban sehogy sem akart csökkenni. A túloldalon Oh öt gólnál tartott, a 23. percben pedig kialakult a "közte tíz" (6-16). A félidőben Tóthnak köszönhetően sikerült nyolc gólra feljönni, fél óra elteltével 11-19 volt az állás.

Térfélcsere után az ázsiai gárda rutinosan tartotta a távolságot, a kétszer annyi kiállítással sújtott magyarok minden próbálkozása ellenére. A félidő hajrájában már csak a dél-koreai diadal mértéke volt kérdéses, a játék minden elemében többet nyújtó rivális végül 11 góllal bizonyult jobbnak.

Hajdu János szövetségi kapitány:
"Lélektelen játékkal kaptunk ki, le kell ülnöm beszélgetni néhány játékossal, és ha kell, 7-8 emberrel csináljuk végig az olimpiát. Ha valaki nem tud küzdeni, az nagyon nagy baj. Ma csak közepes teljesítmények akadtak a csapatban, Tóth Tímea betegen szerepelt, szerintem 6-7 gólos különbség lett volna reális, de a bírók is "szemét" módon fújtak. Mindenkinek össze kell szednie magát a románok ellen."

Görbicz Anita:
"Katasztrofálisan támadtunk, ráadásul a védekezés sem volt az igazi. Teljesen mindegy, hogy ki vár ránk kedden, nyernünk kell!"

Ferling Bernadett:
"Kína természetesen jobb lett volna a negyeddöntőben, de nem fogjuk elkövetni azt a hibát, hogy bánkódunk a nehezebb ellenfél miatt."

A két-két győzelemmel és vereséggel, valamint egy döntetlennel záró magyar együttes csoportharmadikként jutott a keddi negyeddöntőbe, ahol a másik hatosban második Romániával találkozik.

Korábbi eredmények:
Oroszország-Németország 30-29 (16-14)
Svédország-Brazília 25-22 (14-11)

A végeredmény:
1. Oroszország 9 pont
2. Koreai Köztársaság 7
3. Magyarország 5
4. Svédország 4

5. Brazília 3
6. Németország 2

A csoport:
Kína-Franciaország 21-18 (9-10)
Norvégia-Románia 24-23 (12-11)
Angola-Kazahsztán 24-24 (16-14)

A végeredmény:
1. Norvégia 10 pont
2. Románia 8
3. Kína 4
4. Franciaország 4

5. Kazahsztán 3
6. Angola 1
(azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött)

A keddi negyeddöntőben:
Oroszország-Franciaország
Norvégia-Svédország
MAGYARORSZÁG-Románia
Koreai Köztársaság- Kína


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását