2024. május 2. - Zsigmond

Galéria a galériánál

Az OCTOGONart Galéria Parkszínpad című csoportkiállítását tekintheti meg a közönség péntektől a margitszigeti Holdudvar Galériában; az augusztus 26-ig látható tárlat tíz fiatal alkotó festményeit, printjeit és fotóit vonultatja fel - közölte Iványi Bianca
2008. augusztus 6. szerda 13:24 - Hírextra
Kifejtette: Baranyai (b) András grafikus, illusztrátor portói utazásának emlékeit egzotikus, foszló falapra és kartonra festette; a tárlatra ebből a sorozatból válogatott a művész. A festő és rajzoló Kiskovács Eszter brazíliai útja által ihletett szappanopera-jelenetekkel bódítja el az értő közönséget és rusztikus fára festett, helyi képi világot tükröző "reklámtábláit" mutatja be.

Csató József Turista, Poveda és Bújócska című alkotásain karikírozott, de egyben megszépített figurák elevenednek meg; a művész sokszor délies, trópusi környezetbe illeszti a szerethető, nevettető, melankolikus alakokat.

Király Gábor képein sikeres vadászat, hentesek, bokszolók, kapus, lemezlovas látható, míg Mayer Hella látomásszerű festményei idilli kerteket, parkokat idéznek meg, vagy a klasszikus krimi világában játszódó autós "üldözés" szemtanúi lehetnek az érdeklődők a Krimi az autóparádén sorozat jóvoltából. Verebics Katalin lemezre készült kollázsai és Verebics Ágnes alumíninum fóliára festett makrohangyája, hóbaglya és vezére valamint a Nyerő számaim c-print sorozat 5 darabja is színesíti a kiállítás anyagát.

Mezei Ildikó szürreális fotóin kedves és bizarr festett porcelánfigurák láthatók sejtelmes, félelmes környezetben. Hasonló szörnyek elevenednek meg Szöllősi Géza nyomatain is, a művész a festészet, grafika, fotográfia és a plasztika területein is igen tevékeny. A képzőművészetben rangot adó idei Strabag-fődíjas Borsos-Lőrinc Lilla feketével és élénk színekkel kísérletező felületein visszatérő figurák, arc nélküli terroristák, rajzfilmfigurák, más regény- és filmhősök egy folytatásos képregény szereplőiként szórakoztatják a nézőket.

Az OCTOGONart Galéria immár második alkalommal vendégeskedik a Holdudvar Galériában a nyári kiállítási sorozatba illeszkedve, melyben rangos budapesti kiállítóhelyek "vonulnak ki" a Margitszigetre, hogy egy szélesebb, színesebb forgatagnak mutathassák be művészeiket és műveiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását