2024. május 3. - Tímea, Irma

Büszke kezére és lábára a világ legtöbb ujjú embere

Világrekorder az az indiai férfi, akinek mindkét kezén hat-hat, a lábain pedig 7-7 ujja van. A zongoraművészek, a gépírónők és a szabók irigyelhetik a 22 éves Haramb Asok Kumtekart, neki pedig csak az a bánata, hogy sem kesztyűt, sem vietnami papucsot nem
2008. augusztus 4. hétfő 11:04 - Hírextra
A 22 éves goai férfi legnagyobb bánata azonban az, hogy nem kerülhet be a Guinness Rekordok Könyvébe, mert bár neki van a legtöbb ujja, közülük néhány azonban össze van nőve - így nem számít külön testrésznek. Az pedig ebből a szempontból nem számít, hogy minden egyes ujjának saját csontozata van - a lényeg a külső különállás.

A hivatalos világcsúcsot így egy másik indiai tartja: Devendra Harne, egy 13 éves kolkatai (kalkuttai) fiú, akinek 12 kéz- és 13 lábujja van.

Heramb, aki üzleti menedzsmentet tanul a nyugat-indiai Pune városában, mindig is büszke volt extra ujjaira. "Örülök annak, hogy ilyen sok ujjam van, mert így különleges vagyok" - mondja a fiatalember, akinek soha semmiféle problémát nem okozott a sok ujj, most pedig, hogy a világ is tudomást szerzett róla, ezek az extra testrészek még híressé is tették.

Az extra ujjak kialakulásának oka egy fejlődési rendellenesség, az úgynevezett polidactilia, amely a görög "sok ujj" kifejezésből származik.

A rendellenesség nem is ritka, minden ötszázadik szülésre jut egy. A híres sokujjúak közé tartozott például VIII. Henrik egyik lefejezett felesége, Boleyn Anna, akinek állítólag a bal kezén volt eggyel több ujj.

Heramb azonban ennél büszkébb arra, hogy van egy közös tulajdonsága kedvenc színészével, Bollywood egyik legnagyobb sztárjával, Hrithik Roshannal; a 34 éves művésznek hat-hat ujj van a kezén.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását