2024. május 12. - Pongrác

A tervezettnél tovább tart a helyreállítás

A pécsi vasútvonalon történt vonatbaleset helyszínén várhatóan vasárnap éjszaka, de még hétfőn is dolgoznak, így egy szakaszon továbbra is vonatpótló buszokkal kell utazni - közölte Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.
2008. augusztus 3. vasárnap 18:38 - Hírextra

A sajtófőnök közleménye szerint a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Szakály-Hőgyész között vasárnap is folytatják a szombat délután kisiklott kocsik eltávolítását, illetve a vasúti pálya és a felsővezeték helyreállítását. A kárhelyreállítást nehezítik a kedvezőtlen terepviszonyok, a nehéz megközelítés, valamint az is, hogy mintegy 250-300 méteren a teljes vasúti pályát (síneket, vasbetonaljakat és a felsővezetéket is) ki kell cserélni.


A kisiklott és megrongálódott vasúti járművek egy részét szombaton éjszaka már eltávolították, a többit vasárnap szállítják el a helyszínről. A munkák gyorsítása érdekében Szolnokról egy újabb daru érkezett a helyszínre, illetve még több szakember vesz részt a helyreállításban.
A Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész állomás és Dombóvár között továbbra is vonatpótló buszok szállítják az utasokat, emiatt 20-30 perces késésekre is számítani kell.

A szombaton délután történt balesetben a Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó, közel száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott, a mozdony és az első kocsi a síneken maradt, az utolsó személyvagon az oldalára borult. A balesetben két utas könnyebb sérülést szenvedett, őket a dombóvári kórházba szállították. További tíz utas is könnyű sérülést szenvedett, de ők a helyszíni elsősegélynyújtás után folytathatták útjukat.


A baleset körülményeit még vizsgálják, de valószínűsíthető, hogy a kisiklást a vasúti pálya műszaki hibája okozta.


A MÁV-START Zrt. azoknak az utasoknak, akik a helyreállítási munkálatok ideje alatt utazásuk megkezdése előtt lemondanak az utazásról, kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a megváltott menetjegyek árát. Akik igénybe veszik a vonatokat, a pótdíj- és helyjegy-köteles InterCity vonatok 15 percnél nagyobb késése esetén a pótjegyeik árát a célállomások pénztáraiban válthatják vissza. Az útiköltségük visszatérítésére vasárnap 24 óráig is lesz lehetőség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását