2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Bodrog mentén is lehet félni

Első fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az áradó jellegű vízállások miatt a Bodrog folyó teljes hossza mentén, 67 kilométer védvonalszakaszon - mondta az MTI-nek az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője
2008. július 27. vasárnap 16:35 - Hírextra
Csont Csaba közölte: az első fokú készültséget vasárnap délelőtt 10 órakor rendelték el.
Emlékeztetett arra, hogy továbbra is harmadfokú a riasztás a Hernád mentén, a hernádnémeti-hernádszurdoki és a hidasnémeti-bőcsi árvízvédelmi szakaszok teljes hosszán, 63 kilométer hosszúságban, így az Ékövizig működési területén összesen 130 kilométernyi töltés mentén van árvízvédelmi készültség - fejtette ki a szóvivő.

Arról is beszámolt, hogy a Hernád vízállása vasárnap 10 órakor a Hidasnémeti mértékadó vízmércén 290 centiméter volt, amely a tetőzés óta 125 centit apadt. Gesztelynél ugyanebben az időben 308 centimétert mértek, itt a folyó továbbra is árad.

A Hernád tetőzését Gesztely térségében esti időpontra várják, körülbelül mintegy 430 centiméterrel, a Bodrogon Felsőbereckinél 630 centiméterrel szerdára prognosztizálják a tetőzést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását