2024. május 2. - Zsigmond

Elbúcsúztak Kolonicstól

Több ezer gyászoló jelenlétében pénteken, a Farkasréti temetőben örök nyugalomra helyezték Kolonics Györgyöt. A temetésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A szertartáson megemlékezett a kétszeres olimpiai bajnok kenusról Baráth Etele, Schmitt P
2008. július 25. péntek 16:43 - Hírextra
Baráth Etele azt mondta: a magyar sport igazi arkangyala távozott közülünk, mindig tudta, mi volt a dolga és azt úgy tette, hogy tudta, a sport nem csak játék. Schmitt Pál kiemelte, a sors kegyes volt Kolóhoz, felruházta a bajnok jellemvonásaival, testben és lélekben mindig képes volt felülmúlni önmagát és a társakat. Gyenesei István úgy fogalmazott, egy fénylő csillag távozott közülünk, de eggyel több van felettünk az égen. Hozzátette: közös felelősségünk Kolonics emlékének megőrzése.

A temetésen jelen voltak a pekingi játékokra készülő kajak-kenu válogatott tagjai is.

Kolonics György ötkarikás lobogóval lefedett koporsóját kormányőrök és korábbi páros társai, Pálizs Attila, Horváth Csaba és Kozmann György, továbbá edzője, Ludasi Róbert vezették a sírhelyhez. A koporsót mindkét

A Csepel 15-szörös világbajnok sportolója múlt kedden, edzés közben lett rosszul, megállt a szíve és az életét már nem sikerült megmenteni. Harminchat éves volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását