2024. május 6. - Ivett, Frida

Lábadozik a lefejezett Hitler bábu

Lassan lábadozik Hitler, jobban mondva a náci diktátor lefejezett viaszfigurája.
2008. július 18. péntek 11:50 - Hírextra
A fasiszta vezér elleni "merényletet" a közelmúltban követte el egy 41 férfi a berlini Tussaud-panoptikumban, ahová Hitler viaszfigurája hosszú és ádáz viták után mégis csak bekerülhetett. "Tündöklése" azonban nem tartott sokáig, percekkel a panoptikum hivatalos megnyitója után a merénylő - bosszúból és fogadásból - egyszerűen lefejezte őt.

A viaszmúzeum tulajdonosa, a Merlin Entertainments csoport ezután jelentette be, hogy nem enged a "zsarolásnak", ezért a diktátort "meggyógyítják", s visszahelyezik.

Pénteki sajtóértesülések szerint azonban a gyógyulás jóval hosszabb időt vesz igénybe, mint amire korábban számítottak, s nem is hetekről, hanem valószínűleg hónapokról van szó. Hitler feje ugyanis a "kivégzéskor" olyan súlyos károkat szenvedett, hogy helyrehozhatatlanná vált, ezért azt újra kell formálni. Ami nem kis - s nem olcsó - munka, a kereken 100 ezer hajszálat például egyenként kell majd beültetni.

Mindennek ellenére özönlenek a látogatók a harmadik európai Tussaud-panoptikumba. Egy legutóbbi felmérésből pedig épp az tűnt ki, hogy a legtöbben Hitlert kívánják látni, csak hát vagy a merényletről nem értesültek, vagy pedig arról nem, hogy még tart a "fejetlenség."

A Hitlerrel történtek után egyébként a napokban meghűlt a vér a panoptikum biztonsági személyzetében, sőt az épp ott tartózkodó látogatókban is. Egy idősebb férfi ugyanis eltorzult arccal rohant a világ egyik leghíresebb sportolója, a hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong viaszfigurája felé. A közel állók közül már mindenki újabb merényletkísérletre gyanakodott, de szerencsére nem ismétlődött meg a náci vezér esete. A férfi ugyanis csak alaposan megrázta Armstrongot, s annyit mondott neki:"Te is doppingoltál, te szemét."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását