2024. május 13. - Szervác, Imola

A világbajnok diadala

A világbajnok spanyol Javier Gomez nyerte a tiszaújvárosi triatlon Világkupa férfi versenyét, az élete első Vk-viadalán indult Faldum Gábor legjobb magyarként a 14. helyen végzett.
2008. július 13. vasárnap 19:31 - Hírextra
A sajószögedi tóban rendezett 1,5 km-es úszás nem zilálta szét a mezőnyt: az első negyven induló egy percen belül teljesítette a távot, s a magyar szurkolók örömére Balogh Lőrinc harmadikként fejezte be az első számot.

A 40 km-es kerékpározást, mint az megszokott a férfiaknál, egy nagy boly kezdte meg együtt. Azonban Pocsai Balázs gondoskodott arról, hogy tűzben tartsa az amúgy is eksztázisban tomboló drukkereket, hogy azok így ne csak a körözést lássák: a debreceni sportoló féltávnál egy társával sikeres szökést kezdeményezett, melynek köszönhetően a főmezőny is több részre szakadt. A vezető kettős előnye körről körre nőtt, a 10 km-es futás kezdetére egypercesre hízott.

A zárószám legelején Pocsai az élre állt, de csak idő kérdése volt, hogy mikor "csapják hátba" a pekingi olimpia nagy esélyesei, azaz Gomez és az ausztrál Brad Kahlefeldt. Erre két kilométerig kellett várni, a Gomez által diktált "gyilkos" tempót Kahlefeldten kívül még a német Steffen Justus bírta, míg a helyiek kedvence, az évek óta Tiszaújvárosban készülő kazah Dmitrij Gaag 20 méter hátránnyal negyedikként futott. Gomez a trópusi kánikula ellenére még egyszer ritmust tudott váltani, s így 4 km-rel a cél előtt ki is alakult a végső sorrend, azaz őt Kahlefeldt és az erejével elkészült Justust megelőző Gaag követte. Szakértők szerint nem lenne meglepetés, ha Pekingben szintén Gomez és Kahlefeldt versengene az aranyéremért.

A korát meghazudtolóan éretten versenyző juniorkorú Faldum Gábor 14. lett, ami bravúros teljesítmény azt figyelembe véve, hogy élete első Vk és negyedik rövidtávú versenye volt. A bajai tehetség úszásban és kerékpáron megbújt a mezőnyben, majd az erősségének számító futásban végig egyenletesen haladt egyre feljebb és feljebb, csak az utolsó, 2,5 km-es körre fogyott el az ereje, de akkor is csak két helyet esett vissza.

Eredmények:

férfiak:

1. Javier Gomez (spanyol) 1:51:31 ó
2. Brad Kahlefeldt (ausztrál) 1:51:50
3. Dmitrij Gaag (kazah) 1:52:07
...14. Faldum Gábor 1:54:28
...18. Rendes Csaba 1:55:04
...24. Bajai Péter 1:55:53
...27. Török Dániel 1:56:19
28. Vanek Ákos 1:56:28
...32. Török Alfréd 1:57:29
...38. Molnár Ádám 1:58:23
39. Pocsai Balázs 1:59:03
...44. Nix Levente 2:02:30
45. Csortos Imre 2:07:11

Balogh Lőrinc és Fecskovics Attila feladta a versenyt
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását