2024. május 6. - Ivett, Frida

OKM-pályázat színházi nevelésre

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) drámapedagógiai műhelyek és színházi nevelési programokat befogadó szakmai központok működésének támogatására pályázatot hirdet 25 millió forint értékben - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.
2008. július 9. szerda 21:12 - Hírextra
A kiírás szerint azok a drámapedagógiai műhelyek és szakmai központok részesülhetnek támogatásban, amelyek a színház és a drámapedagógia eszközeit komplex módon kezelő, a nézőket cselekvő résztvevővé tévő, több órás, alacsony résztvevői létszámmal tartott foglalkozásokat valósítanak meg, illetve fogadnak be.

A pályázat célja a színházi nevelési programok megvalósulásának, valamint az általános és középiskolásokhoz való eljuttatásának támogatása.

A szakminisztérium közlése szerint pályázni augusztus 9-ig, három kategóriában lehet: színházi nevelési programokat hivatásszerűen bemutató, folyamatosan működő drámapedagógiai műhelyként, színházi nevelési programokat projekt-formában létrehozó drámapedagógiai műhelyként, valamint színházi nevelési programokat befogadó szakmai központként.

Az első kategóriában összesen 16 millió forint, a második kategóriában négymillió, míg a harmadik kategóriában ötmillió forint áll rendelkezésre.

A támogatások odaítélésére szakmai szervezetek delegáltjaiból álló szakértői testület tesz javaslatot az oktatási és kulturális miniszternek, aki ezt követően hozza meg döntését. A szakmai testület a művészi jelleget és színvonalat, a szakmai kritériumokat, valamint a társadalmi hatást figyelembe véve bírálja el a pályázatokat.

Az OKM az eredményt legkésőbb szeptember 2-ig közzéteszi a minisztérium honlapján, a döntésről pedig levélben értesíti a pályázókat. A nyertes pályázókkal a Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet köt szerződést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását