2024. május 2. - Zsigmond

Még nincs vezetője a BKV-nak

Meghiúsult pénteken a BKV vezérigazgatói pályázatok felbontása, várhatóan csak hétfőn kerül rá sor - tudta meg az MTI városházi forrásokból. A tervek szerint közjegyző jelenlétében bontották volna fel pénteken a 14, határidőre benyújtott pályázatot.
2008. július 4. péntek 19:30 - Hírextra
Tóthfalusi György (SZDSZ), aki a bíráló bizottság és a BKV Zrt. igazgatóságának is az elnöke, korábban azt jelezte, hogy a háromfős bíráló bizottság nem kíván részt venni a borítékok felbontásánál. Csak a hivatal által kiszignált, feldolgozott pályázati anyagokkal kívánnak foglalkozni. Jelezte azt is, hogy július végéig a bíráló bizottság nem kíván nyilvánosságra hozni semmit a pályázatokkal kapcsolatban.

A grémium július 29-re terjeszti elő javaslatát a döntésre jogosult önkormányzati gazdasági bizottságnak. Az elnök szerint várhatóan csak a legesélyesebb jelöltekkel beszélgetnek majd el személyesen.

Tóthfalusi György és Somlyódy Csaba (MSZP), a gazdasági bizottság elnöke, a bíráló bizottság másik tagja az MTI megkeresésére pénteken nem reagált.

Kerényi László, a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályvezetője, a bizottság harmadik tagja azt közölte az MTI-vel: nincs felhatalmazása arra, hogy bármit is mondjon ez ügyben.
Megjegyezte, hogy az ő munkája csak a borítékok felbontását követően kezdődik el. Megerősítette, hogy a pályázatokkal kapcsolatban július végéig semmit, még a jelentkezők számát sem kívánják nyilvánosságra hozni.

Az MTI városházi információi szerint a borítékbontás csúszásának hátterében az áll, hogy Kerényi László a pályázatok bontását át akarta hárítani a vállalkozási ügyosztály vezetőjére, aki azonban elzárkózott ettől. A bíráló bizottsággal összefüggő feladatokat ugyanis a közlekedési ügyosztályvezetőhöz telepítették.

Antal Attila, a cég előző vezérigazgatója, aki pályázat nélkül, Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes személyes javaslatára 2007 januárjától tevékenykedett a posztján, egészségi okok miatt idén április közepén távozott tisztségéből. A céget azóta Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettes irányítja. Őt Antal Attila nevezte ki tavaly szeptemberben vezérigazgató-helyettessé, nem sokkal azután, hogy áprilisban beruházási irodavezetőként belépett a céghez.

Az MTI úgy értesült, hogy Balogh Zsolt benyújtotta pályázatát a vezérigazgatói posztra. Több jelentkezővel még a pályázatok beadása előtt tárgyaltak az önkormányzat szabaddemokrata, illetve szocialista vezetői. Köztük volt Kocsis István is, aki legutóbb az MVM Zrt. vezérigazgatója volt. Sajtóhírek szerint a posztra pályázók között van Futó Sándor, a BKV igazgatósági elnökének személyes tanácsadója is. A vezérigazgatói poszt augusztus 1-től tölthető be öt éven át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását