2024. május 2. - Zsigmond

Késik a metró, egymásra mutogatnak

Az biztos, hogy a 2-es és a 4-es metróvonalra rendelt szerelvények érkezése 4-7 hónapot késik, abban azonban nincs egyetértés, hogy kinek a hibájából: az Alstom és a Siemens a BKV-tól, a közlekedési társaság pedig az Alstomtól követel több százmilliós vag
2008. július 8. kedd 08:31 - Hírextra
A portál úgy tudja, a BKV igazgatósága a napokban tárgyalta a metrókocsik ügyét, a főváros pedig a keddi kabinetülésen várhatóan dönt arról, hogy módosítja-e a 2006-ban megkötött szállítási szerződést.

Az Index azt írja, hogy a BKV három milliárd forintos kötbért követel, mert a társaság szerint az Alstrom hibája, hogy a kocsik előzetes típusengedélyét tavaly február helyett csak augusztusra tudta megszerezni. A cég viszont azt állítja, hogy a BKV hibájából nem tudta megszerezni a típusengedélyt, hiszen későn kapott adatokat a 4-es metróra tervezett automata szerelvények vezérlő rendszereiről. Az Alstom körülbelül 3 milliárd forintos többletköltség-igényt nyújtott be a 4-es metró szerelvényeire.

Szeptembertől a Siemensnek is kötbér jár, mert valószínűleg nem tudja elkezdeni beszerelni a kocsikba a vezérlő rendszereket, hiszen a szerelvények addigra nem érkeznek meg - olvasható az Indexen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását