2024. április 29. - Péter

Kevés a szűrés

Társadalmi szervezetünk a vidéki kistelepülések helyszíni rákszűrésének átfogó országos programját és az aktív a szűrésben részt vevő civilek egyértelmű támogatását, pályázati lehetőségét hiányolja.
2008. június 27. péntek 10:48 - Hírextra

Az Állami Számvevőszék 2008-ban vizsgálta a rákszűrési programok hatékonyságát, a 2001-2006 közötti időszakot áttekintve.

A jelentés – többek között – megállapítja, hogy "A szűrések hasznának egyik mutatója a részvételi arány, mert annak folyamatos magas szintje esetén várható a halálozás csökkenése.

Ez alapján azonban egyik program sem hatékony, mert nem értek el, illetve nem mutattak folyamatosan magas részvételi arányt, ezért egyik program sem fogja teljesíteni az "Egészség Évtizede" program céljait".

Az Álami Számvevőszék vizsgálata kevésbé vetített reflektorfényt az ÁNTSZ szerepére a rákszűrések vonatkozásában.

Országbíró Zoltán Nyugat-Dunántúli Regionális Közigazgatási Civil Főkoordinátor kezdeményezésére civilszervezetek egyeztetnek a kormányzat regionális képviselőjével, annak érdekében , hogy Győr-Moson-Sopron megyében, Vas megyében, Zala megyében civilkoordinátioval meginduljon a legeldugottabb kistelepülések 5(öt)féle szempontú megelőző rákszűrése szinte mintát kínálva - ebben az életbevágóan fontos ügyben az egész országnak.

A rákszűrésben a szaktárca azonnali intézkedését várjuk a konkrét civilszűrések egyértelmű pályáztatásához és forrásbiztosításához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását