2024. május 2. - Zsigmond

Velence harcot indít a koldusok ellen

Velence városa hadjáratot indít az utcai koldusok ellen: a város vezetése határozatot fogadott el, amely szerint tilos az utcákon koldulni. A tilalom megszegése esetén akár 500 eurós pénzbüntetés is kiszabható.
2008. május 11. vasárnap 10:48 - Hírextra
A rendeltet azért hozták, hogy a nyári hónapokban Velencét felkereső több millió turistát megvédjék a hivatásos koldusokkal szemben. A városi tanács figyelmeztetett, hogy gátlástalan emberkereskedők hasznot húznak az emberek könyörületességéből és gyermeket kényszerítenek koldulásra.

Firenze városa is hadjáratot indított áprilisban az utcai koldulás ellen. Megtiltotta, hogy koldusok fekve kolduljanak az utcákon, mert ezzel akadályozzák a gyalogosokat. A rendelkezést megelőzően egy vak asszony belebotlott egy fekve kolduló asszonyba, elesett és sérüléseket szenvedett.

Szent Ferenc városában, Assisiban a város vezetése megtiltotta, hogy kolduljanak a templomok környékén. A határozat értelmében ezentúl tilos koldulni a templomokhoz ötszáz méternél közelebbi helyeken. Claudio Ricci polgármester szerint az intézkedést azért hozták, hogy a turisták és a zarándokok biztonságát szavatolják. A rendelkezést Ricci azzal indokolta, hogy turisták és a város polgárai egyaránt arra panaszkodtak, hivatásos bűnöző bandák sok koldust kizsákmányolnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását