2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MSZP 24-én határoz

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja és a kormány június 24-ig határozza meg azokat az azonnali, illetve rövid-, közép- és hosszútávú intézkedéseket, amelyektől érdemi és kedvező változásokat vár a távfűtéses lakásban élők javára.
2008. június 13. péntek 18:57 - Hírextra
Arról már korábban döntés született, hogy az azonnali intézkedések sorában nem szerepel az áfa kulcs mérséklése, jóllehet személyes meggyőződésem szerint az energiaárak tartós emelkedése miatt egy ilyen lépés később, az EU adópolitikáival összhangban alighanem elkerülhetetlen lesz. Azonnali értelemben, tehát már az őszi fűtési szezon kezdetére csak egy kompenzációs mechanizmus állítható fel, amely a szociális szempontokon túl a távfűtés mindenkire kiható környezetkímélő tulajdonságát is elismeri.

De öntsünk tiszta vizet a pohárba! Az igazi probléma a kényszerpazarlás, alapvetően ezt kell megszüntetni! Ma egy 25 ezer forintos távhőszámlából 15 ezer forintnyi a feleslegesen kidobott pénz. Ezt csupán kompenzációval, avagy kizárólag áfa csökkentéssel nem szabad és nem is lehet ellensúlyozni. Tovább tetézi gondjainkat az a tény, hogy a világpiaci gázárak előrelátható emelkedése tetemes lesz. A valódi kiutat tehát a korszerűsítés jelenti, azaz a házak szigetelésén túl a radiátoronkénti szabályozhatóság és a lakásonkénti mérhetőség megteremtése.

Fentiek okán az MSZP távfűtési (eseti) munkacsoportja továbbra is azt szorgalmazza első helyen, hogy úgy a jogszabályok előzékennyé tételének, mint az országos fejlesztési programok kiteljesítésének eszközeivel kell tovább haladnunk. Cselekedni azonban csak közösen tudunk, azaz az érintett lakosság, az önkormányzatok és az állam együttesen.

dr. Szanyi Tibor
az MSZP országgyűlési képviselője

Kiadó: MSZP-frakció
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását