2024. május 3. - Tímea, Irma

Demszky több infót akar

Világos, egyértelmű adatokat vár a főpolgármester a Főtáv Ökoplusz programjának sikerességével összefüggő kérdésekről - tudta meg az MTI a Főpolgármesteri Kabinet keddi ülésének résztvevőitől.
2008. június 10. kedd 16:21 - Hírextra
Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a főpolgármester hiányolta a konkrét számokat, azt hogy hány lakás fűtéskorszerűsítése valósulhat meg, illetve hogy mindez mennyibe is kerül lakásonként. Ezért a Főtáv Zrt. jelenlévő vezérigazgató-helyettesét arra kérte, hogy a kabinet elé kerülő anyagot "megalapozott számokkal" terjesszék ismét a kabinet elé.

A városvezetés annak kapcsán foglalkozott a Főtáv Ökoplusz programjával, hogy Hagyó Miklós (MSTP) főpolgármester-helyettes javaslatot tett egy jórészt magántulajdonban lévő kft. létrehozására a fűtéskorszerűsítési feladatokhoz.

Az ülésen megfogalmazódott: a cég vezérigazgatója által benyújtott kft. alapítási mellékletből gyakorlatilag az derül ki, hogy tavaly megfelelő előkészítettség nélkül hozott stratégiai döntést a Fővárosi Közgyűlés, amikor elkötelezte magát a program mellett. Példa erre az, hogy tavaly a Fővárosi Közgyűlés elé kerülő anyagban Kovács Lajos, a Főtáv vezérigazgatója még azt ismertette a döntéshozókkal, hogy egy átlagos lakás esetében a fűtéskorszerűsítés összege 150 ezer forint. A cég vezérigazgatója az Ökoplusz Kft. létrehozásáról szóló anyagban viszont azt írta, hogy nincsenek megfelelő információik a beruházáshoz szükséges berendezések áráról, a kivitelezői kapacitásról és az elérhető kedvezményekről. Az előterjesztésből kiderül az is, hogy az állam csak 54 ezer forinttal támogatja egy-egy lakás fűtéskorszerűsítését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását