2024. május 3. - Tímea, Irma

Viszonylag békésen telt el az Eb-nyitány Ausztriában

Kisebb összetűzésektől eltekintve viszonylag békésen telt el a labdarúgó Európa-bajnokság első napja az osztrák házigazdáknál. A rendőrség vasárnap délelőtti tájékoztatója szerint összesen 29 személyt vettek őrizetbe országszerte, zömmel kisebb kihágásoké
2008. június 8. vasárnap 13:48 - Hírextra
A határról hét erőszakoskodó szurkolót küldtek vissza. Ausztria vasárnap veszi át a stafétabotot a rendezőtárs Svájctól: Bécsben osztrák-horvát nyitány lesz, Klagenfurtban a németek mérik össze erejüket a lengyelekkel.

A biztonság fenntartásába vasárnaptól az osztrák hadsereg kijelölt egységei is bekapcsolódtak. Hétszáz katona nyújt kiegészítő támogatást a rendőröknek, a légierő gépei pedig a légteret ellenőrzik fokozottan. A mérkőzések előtt két órával, illetve a találkozók lefújása után egy óráig a magángépek számára repülési tilalom lép érvénybe.

Klagenfurtban, a karintiai székhelyen szombat késő este megtörténtek az első, szurkolók közötti csetepatékból eredő őrizetbe vételek. A belvárosban hozzávetőleg kétszáz német és lengyel szurkoló esett egymásnak. A heves szópárbajt dobálózás követte, majd többen szabályos kézitusát vívtak egymással. A rendőrség határozott fellépése azonban megakadályozta, hogy a verekedés elfajuljon, és súlyosabb kihágásokba csapjon át. Az osztrák egyenruhásokat német kollégák is segítették a rendteremtésben. Hét német drukkert előállítottak.

Bécsben mintegy harmincezren keresték fel a városháza (Rathausplatz) és a Hősök tere (Heldenplatz) között, a Ring mentén kiépített szurkolózónát az első nap. Bár itt is támadt némi vita a nap folyamán, alapvetően a jó hangulat nyomta rá a bélyegét az önfeledten ünneplő-szórakozó tömegre. Főleg az osztrák, a lengyel, a cseh és a horvát futballrajongók voltak a hangadók.
Az utóbbiakból aztán kivált egy viszonylag népesebb, zászlókat lengető csoport, és késő éjszaka a Gürtelen Ottakring felé indult, ahol a legtöbb, az egykori jugoszláv köztársaságból bevándorolt él. Rendbontás nem történt, a külső gyűrű egy szakaszát és az Ottakringer Strassét azonban vasárnap kora hajnalban pár órára le kellett zárni.

A szervezők becslése szerint huszonötezer horvát szurkoló lepte el Bécset csapatuk nyitómérkőzésére. A salzburgi és innsbrucki szurkolóövezeteket is sok ezren keresték fel szombaton. Komolyabb incidensek nem fordultak elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását