2024. május 2. - Zsigmond

A sportolás szuper hétvégéje

A sport nagy ünnepét tényleg csak a csecsemők számára kellene bemutatni, Budapest lakossága az elmúlt években alaposan megismerhette a világon is egyedülállónak mondható jamboreet, a Szigeti Sportvarázst.
2008. június 2. hétfő 10:36 - Hírextra
A Margitszigetnél ideálisabb helyszíne nem is lehetne ennek a rendezvénynek, ahol – ízlése, kedve szerint – vagy hatvan sportággal köthet közeli barátságot a látogató – állítja Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. A 220 sportági, környezetvédelmi, kulturális és életmód programot felölelő műsor betölti a sziget minden négyzetméterét a Nagyréttől a Hajós uszodáig, a MAC pályától a Palatinusig, nem megfeledkezve a Dunáról sem, ahol megállás nélkül zajlanak a vízi rendezvények. Minden program ingyenes! Nem csak ismerkedni lehet a sportokkal, de a legtöbben természetesen versenyezni is. A labdajátékokban (foci, streetball, strandröplabda, strandkézilabda, szivacslabda, parkröplabda) érdemes jó előre benevezni, bár nagyon sok programra a helyszínen is lehet jelentkezni.

A Hajós Alfréd uszodában úszás, műugrás, búvárúszás, vízilabda a kínálat, a Palatinuson hullámlovaglás, vadvízi evezés, a Dunán pedig sárkányhajó, evezés és kajak-kenu.

A program sokszínűségére jellemző, hogy szerepel benne a harcművészetektől a tánc-művészetig minden. Igazi családi rendezvény lesz idén is a Szigeti Sportvarázs, ahol a kis-gyerektől a nagyszülőig mindenki találhat kedvére való szórakozást.

A sziget a családok, a fiatalok nagy találkahelye lesz, de az „Egészségsziget” főként a nyugdíjasokra figyel, sok aktivitásban részt vehetnek a fogyatékossággal élők is, találnak maguknak szórakozást az extrém sportok kedvelői, a kisgyermekes családok tagjai is. Találkozhatnak olimpiai bajnokokkal, utazhatnak az Álomautó kiállítás legszebb modelljeiben vagy egyszerűen csak jól érzik majd magukat a sport mámorító ölelésében. Ha már egyszer a Margitszigeten...

Bővebb információ: www.szigetisportvarazs.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását