2024. április 29. - Péter

Elmegyógyintézetben a gyilkossággal gyanusított diákok

A budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították a kaposvári börtönből azt a két fiút, akit 17 éves osztálytársuk meggyilkolásával gyanúsítanak - erősítette meg az MTI értesülését egy magát megnevezni nem akaró hivatalos forrás p
2008. május 30. péntek 17:46 - Hírextra
A távirati iroda információi szerint a két fiút nem azért vitték el a kaposvári börtönből, hogy elvégezzék az elmeorvosi szakértői vizsgálatot, noha ez része az eljárásnak. Az elszállításukra - amit a kaposvári büntetésvégrehajtási intézet kért - azért volt szükség, mert a börtönben öngyilkossági gondolatok foglalkoztatták a fiatalokat, és ezt a tervüket hangoztatták is.

A brutális módon, május 21-én elkövetett gyilkosság, amelynek áldozata egy Kaposváron tanuló nagyatádi fiút volt, indítéka továbbra sem ismeretes.

A megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek pénteken egyértelműen cáfolta azokat a bulvársajtóban megjelent híreszteléseket, amelyek szerint a fiúk halállistát készítettek, mint ahogy azt is, hogy szerepjátékot játszottak volna, amelyben az áldozat szerepét osztották osztálytársukra. Arról sincs szó, hogy egy korábbi bűncselekménnyel lehetne összefüggésbe hozni a fiú megölését - tette hozzá Bíró Gábor, hangsúlyozva: ezekre a találgatásokra vonatkozóan semmilyen adat nem merült fel.

A szóvivő elmondta továbbá, hogy jelenleg az ügyben nem folytatnak vizsgálatot. Mivel az egyik gyanúsított édesapja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr, ezért kérték az országos rendőrfőkapitánytól, hogy más megye folytassa le a nyomozást - indokolta a kérést Bíró Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását