2024. május 2. - Zsigmond

Brückner győzelme

A belgiumi Erzsébet királyné komolyzenei verseny megnyerését nevezte élete második legfontosabb pillanatának Brickner Szabolcs tenorista - elmondása szerint az első a házasságkötése volt.
2008. május 26. hétfő 12:11 - Hírextra
A La Libre Belgique című napilap hétfői számának adott interjúban a fiatal művész - aki első magyarként nyerte meg a világ leghíresebb komolyzenei fesztiváljai közé tartozó versenyt - "varázslatos"-nak nevezte győzelmét, és külön örömét fejezte ki, hogy a közönség és a zsűri is értékelte azt a törekvését, hogy élete legjobb teljesítményét nyújtsa.

Mint mondta, a díjkiosztó élete második legnagyszerűbb élménye volt, azt csak szintén operaénekes feleségével tartott esküvője múlta felül.

A 27 éves Brickner Szabolcs beszélt arról is, hogy ez a verseny volt az álma. Környezete már évek óta bátorította a részvételre, de ő várni kívánt addig, amíg lelkileg is felkészültnek érzi magát. "Jobbnak láttam várni, amíg kész nem vagyok belül is" - mondta.

A tenorista elmesélte, hogy indult már két fontos magyar, egy neves német és egy olasz zenei versenyen, de egyik hangulatát sem lehet összehasonlítani a mostanival és annak nagyszámú közönségével.

Az Erzsébet királyné verseny egyik jellegzetessége, hogy a résztvevőket nem szállodában, hanem e célra jelentkező, műpártoló magánembereknél helyezik el. Brickner Szabolcs úgy vélte, sikerét részben ennek köszönheti, mert szállásán hihetetlen figyelemmel és odaadással vették körül. "Egy belga anyára találtam itt" - emelte ki.

A magyar művész egy korábbi lapkommentár szerint döntőbeli szereplésével új "világot nyitott". Most elárulta, hogy bár érdeklődése korán a zene felé fordult - hatévesen kezdett zongorázni -, a hangszeres művészetről csak jóval később tért át az énekre.

Brickner Szabolcs szerda esti döntőbeli teljesítményével szombat éjjel nyerte el a brüsszeli verseny első díját - ő volt az első győztes tenorista is, az operaénekesek versenyén ez a szólam még soha nem diadalmaskodott.

A Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett, majd a németországi Augsburgban is tanulmányokat folytató Brickner a hét elején kezdődött döntőben Meyerbeer-, Britten-, Mahler-, Verdi- és Csajkovszkij-művekkel lépett fel, azonnali magas elismeréseket váltva ki a közönségben, a kritikusokban és a sajtóban.

Az első díjjal belgiumi koncertfellépések, valamint CD-kiadási lehetőség és 20 ezer euró is jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását