2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

V. Nemzetközi Kékfrankos Borverseny

A kékfrankos szőlőfajta terméseredményeit, tulajdonságait értékelő tanácskozást és borversenyt tartottak Szekszárdon, a vörösborok hazájában immár ötödik alkalommal pénteken.
2008. május 23. péntek 12:31 - Hírextra

"Kéklik a frankos", hangzott a tanácskozást bordalokkal színesítő verses összeállításban, "bársonyos illata ármány, nyelven az íze szivárvány".

A nagyértékű magyar borfajta növekvő jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint a szekszárdi borászoknak ezzel a borfajtával elért számos nemzetközi sikere.
A történelmi borvidék "zászlósborának" versenyére több mint száz kékfrankos bort neveztek az ország szinte minden tájáról Villánytól Egerig, Soprontól Csongrádig.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a 21 aranyérmes között ugyan a szekszárdiak taroltak, de két egri, két soproni és egy soltvadkerti is helyet kapott.

Az aranyak között is a legmagasabb, 90 pont fölötti eredménnyel a szekszárdi borászokat jutalmazták: a Fritz Pincészet 2007-es évjáratú kékfrankosa 92,6, Prantner Ferenc 2006-os évjáratú kékfrankos barrique-ja 92,4, a Szent Gaál Borászati Zrt. 2006-os kékfrankos-válogatása 91,8, a Bodri Pincészet Kft. 2003-as kékfrankos barrique selection-ja 90,2, valamint a Vida Pince 2006-os kékfrankosa 90 ponttal került az élre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását