2024. június 16. - Jusztin

A szellemek mozgatják a bútorokat?

Vajon a szellemek ereje mozgatja a bútorokat, vagy emberek generálnak energiát?
2008. május 9. péntek 06:53 - Hírextra
Az ember nem más, mint puszta energiahalmaz. Ezt állítják a spiritiszták, és az „egyszerű halandó” erről néha meg is bizonyosodik. A világ mögött sokkal több van, mint amit szabad szemmel látunk vagy tapintunk, érzékelünk. A parapszichológiával foglalkozók szerint mindenkiben megvan a lehetőség arra, hogy különös történéseket generáljon a tudatával, de kétségtelen, hogy egyes emberek olyan mértékű energiával rendelkeznek, mely kiemelkedővé teszi őket.

Ilyen volt a 19. században D.D. Home is, aki rendszeresen mozgatott tárgyakat a tudatával, és ismert médiumnak számított az olasz Eusapia Palladino is. Az apró termetű hölgy azok közé tartozott, akiknek nem kellett erőfeszítést tenniük a képességük kibontakozásáért, mert megmutatta magát kérés nélkül is. Palladino egyszer csak azt vette észre, hogy furcsa dolgok történnek körülötte. Szabályosan vonzotta a tárgyakat, felemelte őket puszta akaratával, és D. D. Home-hoz hasonlóan hangszereket szólaltatott meg.

Az ilyen típusú jelenségekről még ma sem tudunk biztosat, de akkoriban különösen nagy dilemmát okozott a képességek megfigyelőinek, hogy vajon szellemek segítenek-e a mutatványok végrehajtásában vagy „mindössze” energia gerjesztéséről van szó. Palladino a tárgyak lebegtetésén kívül arra is képes volt, hogy ujjlenyomatát elhelyezze egy darab gitten, miközben hozzá sem ért az anyaghoz, vagy test nélküli kezeket materializált. A médium úgy vonzotta a bútorokat, mint a mágnes.

A legtöbb "közvetítő" előadásai alatt nem szerette előtérbe helyezni magát és többnyire az erős világítás is zavarta őket, Palladino ezzel szemben rendszeresen megvilágított teremben lépett fel, és bevonta mutatványaiba a közönséget is. Ahogy az lenni szokott, őt is megvádolták csalással, amikor a Pszichikai Kutatások Társasága meghívta előadást tartani. Bár állítólag előfordult, hogy a nagyobb hatás kedvéért trükköket is bevetett az apró hölgy, de a megfigyelők többsége szerint valóban elő tudott idézni pszichokinézist.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását