2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az új PTK-ról egyeztetett Draskovics és Dávid

Az új Polgári Törvénykönyv előkészítése több mint tíz éve tartó, kormányokon átívelő kodifikációs feladat, mely hatalmas munkát valamennyi kormány támogatta 1998-tól napjainkig. Az új kódex előkészítése utolsó szakaszába érkezett, elkészült és széleskörű
2008. április 30. szerda 12:14 - Hírextra
A szakmai viták végéhez közeledve, nélkülözhetetlen, hogy az Országgyűlés valamennyi pártja számára mód nyíljon a Kormány végleges álláspontja kialakítását megelőzően megismerkedni az elkészült tervezettel és megfogalmazni azzal kapcsolatos véleményét.

Dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter ezért a pártok képviselői közül tegnap dr. Dávid Ibolyával, a Magyar Demokrata Fórum elnökével folytatott megbeszélést. A találkozón az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által nemrég a parlamenti pártok frakcióinak megküldött új Polgári Törvénykönyvről szóló előterjesztés mellett a Korrupció Elleni Stratégia elkészült szakmai tervezetéről is tárgyaltak.

Az MDF elnöke elismerően nyilatkozva a stratégiáról, kiemelte a pártfinanszírozás reformjának fontosságát és megismételte a Tiszta Kezek Hivatalának felállítására vonatkozó javaslatot. Elmondta, hogy az új Polgári Törvénykönyv elfogadása fontos számára ezért széles körben konzultál szakértőkkel, majd írásos véleményt készít a tervezetről.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter örömmel fogadta a Korrupció Elleni Stratégiára vonatkozó konkrét javaslatot, és hozzá tette, hogy az új Polgári Törvénykönyvvel kapcsolatos javaslatokat az Igazságügyi és Rendészeti minisztérium alaposan tanulmányozni fogja.


IRM Sajtó és Kommunikációs Osztály

Kiadó: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását