2024. május 10. - Ármin, Pálma

Szerelmes Angelina Jolie-ba a mexikói felkelők vezére

"Őrülten szerelmes" Angelina Jolie-ba Marcos alparancsnok, a mexikói zapatisták vezére, de tisztában van azzal, hogy az amerikai filmsztár iránti vonzalma soha nem teljesedhet be - ez derül ki abból az interjúkötetből, amelyet Laura Castellanos újságírónő
2008. április 29. kedd 11:18 - Hírextra

Marcos, aki a Zapatista Nemzeti Felszabadító Hadsereg (EZLN) élén fegyveres felkelést indított 1994-ben az indián őslakosság jogaiért, ugyanakkor hangsúlyozta: nem a sztár, nem a szexepiles nő vonzza, hanem a rejtélyes "jelkép", amit képvisel. Szerelme akkor ébredt Angelina iránt, amikor megtudta, hogy a színésznő támogatja a rezervátumban élő észak-amerikai indiánok ügyét, és hogy édesanyja irokéz indián származású volt. Meg is hívta Jolie-t egy amerikai bennszülött-találkozóra, amelyet a mexikói Sonora állambeli Yaqui de Vicam faluban rendeztek, de szerinte a színésznő nem kapta meg a meghívót, mert "különben biztosan eljött volna". Marcos egyúttal azt is elárulta, hogy öt évvel ezelőtti válása óta egyedül él.

A "subcomandante", akinek arcát eltakaró sísapkája fogalommá vált, e viseletről elmondta, hogy a felkelés idején egy hirtelen jött ötletből született. Az is kiderült róla, hogy nincsen állandó lakhelye, de állandóan magával hordja kedvenc olvasmányait, a mexikói indián irodalmat és legendákat, ezen kívül Cervantes Don Quijotéjét, valamint Miguel Hernández spanyol és Pablo Neruda chilei költő verseit.

Marcos az interjúkötetben ne rejtette véka alá véleményét Latin-Amerika vezető politikusairól és közéleti személyiségeiről. Csalódásának adott hangot Lula brazil elnökkel kapcsolatban, Cristina Fernandez argentin elnök asszonyról úgy vélekedett, hogy "ilyen imázst szeretnének azok, akik továbbra is Latin-Amerika elpusztításán munkálkodnak", a híres emberi jogvédő spanyol bírónak, Baltasar Garzónnak pedig azt vetette a szemére, hogy azt hiszi: az igazságszolgáltatás médiaesemény.

Hugo Chávez venezuelai elnökről így nyilatkozott: "Egy lábbal a médiapolitikában áll, caudillo-jellemvonásokkal, a másikkal pedig az általa felébresztett mozgalomban". Ugyancsak pozitívan ítélte meg Evo Morales bolíviai elnököt, de hangsúlyozta: harcostársaival nem kötelezi el magát túlságosan sem Chávez, sem Morales mellett, amíg nem értik meg pontosan, hogy mi történik országaikban. Nincsenek azonban kétségei a "subcomandanténak" sem Fidel Castróval, sem Ernesto Che Guevarával kapcsolatban: a leköszönt kubai elnököt "minden értelemben kiváló embernek" nevezte, míg Chét "egy olyan nemzedék emberének, amely azóta is állandóan újjászületik."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását