2024. április 29. - Péter

Ittasan vezetett, majd megpróbálta megvesztegetni a rendőröket

Jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett szabadságvesztéssel és négyszázezer forint vagyonelkobzással sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott határozatában azt a férfit, aki tavaly Siófokon megpróbálta megvesztegetni az ellene ittas vezetés miatt
2008. április 29. kedd 14:08 - Hírextra

A táblabíróság érdemben helybenhagyta az ügyben első fokon eljárt Somogy Megyei Bíróság határozatát, és a 37 éves férfit hivatali vesztegetés miatt marasztalta el. A korábbi ítélethez képest duplájára emelte viszont a vagyonelkobzás összegét, a százezer forint pénzmellékbüntetés kiszabását pedig mellőzte.

A tényállás szerint a férfi 2007. augusztus 12-ére virradóra ittasan vezette gépkocsiját Siófokon, ahol két rendőr megállította, igazoltatta, s érzékelve ittasságát, megszondáztatta. A sofőr nem vitatta az alkoholfogyasztás tényét, de amikor a rendőrök közölték vele, hogy vérvételre előállítják, és beültették a rendőrjárműbe, megpróbálta megvesztegetni őket.

A férfi többször szóba hozta, hogy szüksége van a jogosítványára, s "valahogy másként kellene elintézni a dolgot". Először összesen 20 ezer, majd az összeget folyamatosan emelve 200-200 ezer forintot ígért a járőröknek, ha nem járnak el vele szemben. Annak ellenére, hogy a rendőrök közölték vele, hagyjon fel a vesztegetéssel, a kocsi vezetője még a rendelőintézetben, az orvos és a nővér előtt is tett ajánlatot az ügy nem hivatalos "rendezésére".

A rendőrök a rendelőből már a rendőrségre vitték őt, ahol az ittas vezetés mellett vesztegetés okán is eljárást indítottak ellene. A férfit rendőrök és tanúk egybehangzó vallomásai alapján ítélte el a bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását