2024. május 3. - Tímea, Irma

Forradalmi tea

Az 1968. májusi párizsi diáklázadást is elérte a "végzet": egy francia luxus élelmiszerhálózat "1968 május" néven hozott forgalomba az események 40. évfordulójára egy különleges teát.
2008. április 29. kedd 10:17 - Hírextra

"Forradalmi ízesítésű tea" - így reklámozza új termékét a Fauchon. A tealeveleket citromhéjjal, valamint rózsaszirmokkal keverték, és ha valaki nagyon szeretné megtalálni a párhuzamot 68-cal, csak arra kell gondolnia, hogy az utcai tüntetők citromlével itatták át zsebkendőjüket a könnygáz ellen, a rózsa pedig ősidők óta a szerelem egyik jelképe, márpedig a "szeretkezz, ne háborúzz", a "virágokat a fegyverekbe" alapelvekre asszociálva a mai teafogyasztók is megérezhetik a korszellemet.

A csomagolás még egyértelműbbé teszi a kötődést, mert a bádogdobozokra egy felemelt öklű diákot pingáltak, olyan korabeli jelszavak társaságában, mint a "Tilos megtiltani" vagy "A költészet az utcán hever".

A Fauchon megemlékezésének pikantériája, hogy 1970 májusában, az antikapitalista mozgalmak utórezgéseként egy maoista kommandó megrohamozta a cég legnagyobb párizsi áruházát, libamájat rekviráltak, hogy azt a szegények között osszák szét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását