2024. május 8. - Mihály

Teáskanna 1,4 millióért

A BÁV kétnapos ékszer- és grafikai aukcióján mintegy 38 millió forint értékben találtak gazdára műtárgyak. A szenzáció egy ezüst teáskanna volt, amelyet több mint négyszeres áron, 1,4 millió forintért vitt el a licitáló.
2008. március 27. csütörtök 17:30 - Hírextra
A BÁV Aukciósház által megrendezett 83. ékszer és 7. grafikai árverés során összesen 478 alkotásra lehetett licitálni. Szinte minden ékszer elkelt.

Közel hatszoros áron talált gazdára az az antik gyűrű, amelynek közepét egy tábla csiszolású rubin és 55 darab, régi csiszolású briliáns ékesített.

Ugyancsak nagy érdeklődést váltott ki az az arany és ezüst fülbevaló pár, amelynek foglalatában két nagy és két apró, rózsa csiszolású gyémánt ült: 460 ezer forintért került új tulajdonosához.

A sztárnak mégis az ezüst Regency teáskanna bizonyult: a több mint egykilós, finoman megmunkált ezüst kannának 300 ezer forint volt a kikiáltási ára, de végül 1,4 millióért talált gazdára.

A második napon a grafikák játszották a főszerepet. A grafikai aukció legjelentősebb darabjainak Kádár Béla lovast ábrázoló tustoll műve, Kassák Lajos szintén tussal készített Kompozíciója valamint Földi Péter A mesemondó álma című alkotásai bizonyultak, amelyeket egyenként 550 ezer, 280 ezer és 300 ezer forintért vihetett haza új tulajdonosuk.

A BÁV májusban rendezi meg következő aukcióját, amelyen ékszerek, műtárgyak, festmények és bútorok kerülnek kalapács alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását