2024. május 2. - Zsigmond

Szent-Iványi: "Az SZDSZ vagy változtat, vagy eltűnik"

Az SZDSZ Győr-Moson-Sopron megyei küldöttei nem szavazzák meg a koalícióból való kilépést - jelentette be Szentkuti Károly, a párt megyei szervezetének elnöke még a voksolást megelőzően, hangsúlyozva, ha a liberálisok mégis kilépnek, új koalíciós megállap
2008. április 27. vasárnap 15:28 - Hírextra
Elmondta, van egy olyan határozati javaslatuk, amely megpróbálja megoldani a kialakult helyzetet, ez arról szól, hogy szeptember 1-jéig még ne lépjenek ki a koalícióból, és addig gondoljanak végig olyan kérdéseket, amelyeket még nem sikerült.

Szabadai Viktor, fővárosi választmányi elnök arról beszélt, hogy meg kell találni azt a közös nevezőt, amelyben a legtöbben értenek egyet. Elmondta: meg kell találni azt a pontot, amellyel nagy többséggel tudnak azonosulni. Felszólított arra, hogy kezdjék meg a tárgyalást azokkal, akiknek kezdeményezései eddig elakadtak, akiket megpróbálhatnak újra megszólítani, azokkal, akik hisznek abban, hogy minden kezdeményezés előre visz, és azokkal, akik a kezdeményezésekben nem konfliktusokat, hanem lehetőségeket látnak.

Szent-Iványi István európai parlamenti képviselő szerint a mostani helyzet tétje a néhány százezer valódi és potenciális liberális szavazó meggyőzése, és az ország sorsa, mert látszik, hogy ez a koalíció jó ideje nem képes végrehajtani programját. Hozzátette, hogy ráadásul már nem is akarja, mert egyetlen ember "kétségbeesett kísérlete lett a politikai túlélésre". A liberális politikus szerint erre az egyetlen válasz a koalíciós szerződés felbontása.

A Szabad Demokraták Szövetsége vagy változtat, vagy eltűnik - jelentette ki Szent-Iványi István. Megjegyezte, szerinte van esély a választók bizalmának visszaszerzésére, de sok esetben változtatni kell stíluson, tartalmon és akár személyeken is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását