2024. április 29. - Péter

Turbókocsikkal a közúti kalózok ellen

A cseh rendőrség vezetése 16 új, gyors autó beszerzését határozta el a "közutak kalózainak" kézrekerítésére. Az autóutakon és főútvonalakon közlekedő rendőrök kapják meg a turbókocsikat, amelyeket egy pár nap múlva megjelenő tender útján szerzenek majd be
2008. április 22. kedd 09:53 - Hírextra

A rendőrök 800 ezer koronát (8 millió forint) szánnak egy-egy járműre, és további egymilliót (10 millió forint) a különleges felszerelésekre.

A szuper rendőrjárgányok ugyanis nemcsak gyorsabbak lesznek a közönséges verdáknál, hanem azt is azonnal tudni fogják, hogy egy-egy gyanús jármű lopott-e.

A cseh rendőrség 2008-2011 között 2800-3500 új szolgálati autó beszerzését is tervezi mintegy 1,4 milliárd korona 14 milliárd forint) értékben. Ez évi 350 milliós (3,5 milliárd forint) beruházást jelent.
Idén a rendőri vezetés 700 új autót vesz, ennek a beszerzésnek a tenderét március végén hirdették meg és április 25-én zárul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását