2024. május 3. - Tímea, Irma

Tarlós reakciója Demszkynek

A BKV állami támogatásának növelését vagy a cégre háruló adók és járulékok csökkentését javasolja a főváros vezetése az állammal szombaton kezdődő tárgyalásokon - közölte a főpolgármester pénteken. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint Demszky Gábor n
2008. április 18. péntek 19:58 - Hírextra

Tarlós István igen furcsának tartja, hogy a 17 éve regnáló főpolgármester csak most dolgoztat ki változatokat a BKV megmentésére. A politikus úgy véli, miközben folyamatosan arról beszél a főpolgármester, hogy a kormány mennyire támogatja a fővárost, a tények nem ezt mutatják. Megjegyezte, hogy Demszky Gábor vagy a Budapest-szerződés aláírásakor, módosításakor nem mondott igazat, vagy most nem teszi ezt.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: senki nem kötelezte a főpolgármestert arra, hogy metrót építsenek 500-600 milliárd forintért, hogy Combino villamosokat vegyenek 40 milliárd forintért. Véleménye szerint nem tartana itt a főváros, nem lenne ilyen a pénzügyi helyzete, ha az 1990-es évek közepén az államadósság terhére az oroszok építették volna meg a metrót. Rámutatott, azóta sincs válasz arra, hogy Demszky Gábor miért zárkózott el ettől a megoldástól.

Utalva arra, hogy 1994-ben éppen a főpolgármester "szája íze szerint" módosították az önkormányzati törvényt, a frakcióvezető meglepőnek tartotta azt a felvetést, amely szerint ismét kivételt képezve a 3.100 önkormányzatból a főváros több személyi jövedelemadóhoz szeretne jutni.

A frakcióvezető hangot adott annak a véleményének is, miszerint nem jutottak volna idáig a dolgok, nem lett volna ilyen sztrájk, ha a főpolgármester személyesen tárgyalt volna az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő BKV szakszervezeteivel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását