2024. május 3. - Tímea, Irma

Támogatás Taszárnak

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács egyhangúlag támogatta a taszári repülőtér hasznosításának elindítását - tájékoztatta az MTI-t Kolber István, a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikai államtitkára, Kaposvár és környéke szocialista országgyűlési kép
2008. április 9. szerda 22:04 - Hírextra

"Az elfogadott piacfelmérő felhívás a befektetői elképzelések megismerését célozza" - írta közleményében a taszári reptérfejlesztés miniszterelnöki megbízottja. Hozzátette, hogy a felhívással két év szerteágazó előkészítő munkája zárult le, s egyúttal elindult a pályázati szakasz.

Kolber István hangsúlyozta: a befektetői szándékok és igények felmérését szolgáló rövid határidős felhívás a nemzetközi pályázat előkészítésének első lépése. "Ezek ismeretében azokat az elképzeléseket preferálják, amelyek a legkomplexebb módon szolgálják Somogy gazdasági fejlődését" - emelte ki az államtitkár.

Közlése szerint többek között az alábbi kérdésekre várják a befektetők válaszát: Milyen fejlesztéseket kívánnak megvalósítani?; Mekkora értékű befektetést terveznek?; Hány és milyen típusú munkahelyet hoznak létre?; Milyen garanciákat nyújtanak a fejlesztés megvalósításához?

Kolber István emlékeztetett arra: az elmúlt időszakban egy nemzetközi tanácsadó cég közreműködésével elkészült a megvalósíthatósági tanulmány, megtörtént a repülőtér teljes műszaki felmérése, ingatlan-nyilvántartásban történő feltüntetése, a terület átminősítése, a Honvédelmi Minisztérium átadta a vagyonkezelői jogot a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak, s megtörtént a reptér átadás-átvétele, illetve birtokba adása.

"Számtalan hatósági eljárás került lebonyolításra, túlnyomórészt rendeződtek az ingatlanok és a közművek használatával, az elbirtoklások megszüntetésével kapcsolatos kérdések" - közölte az államtitkár. Hozzátette: döntés született továbbá arról, hogy a fejlesztéshez nem szükséges taszári laktanyát és helyőrségi művelődési otthont ingyenesen a települési önkormányzat tulajdonába adják.
Kolber István jelezte: április 17-én a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselői és szakértők részvételével egyeztet a polgári terminál kapcsán érintett Taszár, Kaposvár és a Somogy Megyei Önkormányzat képviselőivel, majd a környékbeli önkormányzatok polgármestereivel, továbbá sajtótájékoztatón ismerteti a piacfelmérő felhívást.

Az ezt követő lakossági fórumon Pataki Sándor, Taszár polgármestere ismerteti a laktanyával kapcsolatos elképzeléseket - olvasható Kolber István közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását