2024. május 2. - Zsigmond

Az indiai volt a legjobb

Majdnem 26 ezer pályázó közül Arup Gos indiai orvos nyerte az év legjobb amatőr fényképészének járó World Photography Awards (WPA) elismerést.
2008. április 7. hétfő 16:40 - Hírextra

Gos képét, egy borbélyt munka közben ábrázoló fekete-fehér portrét egész pontosan 25 ezer 934 felvétel közül választotta ki a neves fotóművészekből álló nemzetközi zsűri. "Az amatőr fotográfia teljesítménye átütő erejű, számos pályamunka a profi fényképészekkel szemben támasztott követelményeknek is megfelel" - nyilatkozott Mary Ellen Mark, a WPA szóvivője.

A Sony által támogatott díjat tavaly alapították. A nem hivatásos fotósok nyolc kategóriában - például sport, tudomány, természet, építészet - indulhattak, és a nyolc nyertes közül választották a legjobb amatőr fotósnak Arup Gost. A profik tizenegy kategóriában - például reklám, akt, hírfotó - versenyeznek, a nyertesek névsorát április 14-én hozzák nyilvánosságra - áll a WPA hétfői közleményében.

A WPA köré egy fotószakos egyetemistáknak indított verseny és több kiállítás is szerveződik a dél-franciaországi Cannes-ban. Az ötnapos rendezvény csúcspontja a díjátadó gála lesz április 24-én, a fesztiválpalotában. A ceremónián adják át az életműdíjat és az év fotójáért járó 25 ezer dolláros (4 millió forint) L,iris D,Or elismerést is.

Az egyetemisták "Országom egyetlen képben" című pályázatának döntőjébe Gunics Dóra és Egri Tamás is bekerült. A budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak és a többi 18 döntősnek egy digitális géppel kell majd járnia a város utcáit, és különböző fotós feladatokat kell végrehajtaniuk, egyebek mellett újra kell alkotniuk a világ legismertebb fényképészei által készített cannes-i képeket. További információ a http://www.worldphotographyawards.org oldalon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását