2024. május 11. - Ferenc

A második legrosszabb elnökfeleség

Elegáns, kedves és intelligens, de még nem igazán jó premiere dame Carla Bruni-Sarkozy a francia közvélemény szerint.
2008. április 7. hétfő 13:09 - Hírextra

Nicolas Sarkozy olasz származású felesége két hónappal az esküvő után kezdi belopni magát a franciák szívébe: 92 százalékuk elegánsnak találja és 89 százalék szerint modern asszony, 73 százalék kedvesnek, 69 százalék pedig intelligensnek tarja. Tíz francia közül hat úgy véli, hogy Bruni-Sarkozy hozzájárulhat a francia országimázs korszerűsítéséhez, és 47 százalék szerint sikerrel népszerűsítheti a francia kultúrát külföldön - mutatta ki a CSA közvélemény-kutató intézet felmérése.
Sarkozy új nejének elnökfeleségi teljesítménye azonban még korántsem optimális.

A felmérés egyik kérdése azt firtatta, hogy a modern Franciaország - az 1958-ban alapított ötödik köztársaság - eddigi történetének hét elnökfelesége közül ki képviselte legjobban az országot. A "hivatalban lévő" premiere dame 43 százalékkal a hatodik helyen végzett. Rosszabb értékelést csak a köztársasági elnök előző felesége, Cecilia Sarkozy kapott (36 százalék), az első helyre pedig Bernadette Chirac, az előző elnök felesége került. Az ő teljesítményét 81 százalék tartja a legjobbnak - áll a Le Parisien című lap vasárnapi számában megjelent felmérésben.

Carla Bruni-Sarkozy a februári titkos esküvő után nemigen mutatkozott nyilvánosan, csak március végén debütált új szerepkörében, amikor elkísérte férjét hivatalos nagy-britanniai látogatására. Nagy sikert aratott, elbűvölte vendéglátóit és a brit sajtó arról cikkezett, hogy "Carla lehet az új Diana". A CSA felmérése szerint azonban csupán 30 százalék gondolja úgy, hogy 40 éves volt szupermodell segíthet Sarkozy megítélésének javításában.

Az elnök népszerűségének lejtmenete tavaly ősszel kezdődött, tetszési indexe idén a kritikus határnak tartott 40 százalék alá esett. Elemzők szerint ez részben Sarkozy viharos magánéletének tudható be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását