2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nem kell olyan sokat inni

Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy legalább napi 1,5 liter folyadékot kellene fogyasztani. Egyszerűen elég a szomjúságot enyhíteni és kész – állítja egy csütörtökön megjelent tanulmány. "Csak akkor igyunk, ha szomjasak vagyunk” – leg
2008. április 4. péntek 10:36 - Hírextra
Dan Negoianu és Stanley Goldfarb azt az igen népszerű elméletet vették górcső alá, amely szerint a sok folyadék hasznos, mert segít a vese számára megszabadulni a salakanyagoktól. „A kérdés az, segít-e a több folyadék a vesének feladatai ellátásában és a válasz:nem” – mondta Goldfarb az NPR rádióállomásnak. „Valójában a túl sok víz fogyasztása meglepő módon inkább rontja a vese szűrőfunkcióját” – tette hozzá.

A vízről sokan úgy vélik, kiváló segítség a fogyókúrázóknak – de bár a sok folyadék fogyasztása esetleg valóban teltségérzetet okoz, arra sincs semmi bizonyíték, hogy a sok folyadék segítene a fölös testtömeg leadásában. „Akad néhány tanulmány, amely felvetette hogy a kalóriabevitel csökkent a táplálkozás során, ha előbb sok vizet adnak az alanyoknak – más tanulmányok azonban ezt cáfolják” – mondta Goldfarb.

A nagyobb folyadékbevitel csak bizonyos esetekben jó hatású, például atlétáknál, meleg klímájú helyen élőknél vagy bizonyos betegségben szenvedőknél.
Forrás: medipress.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását