2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kibújnak a pártok az egyeztetés alól

Az MDF által az egykulcsos adó kapcsán kezdeményezett négypárti egyeztetéssel eljött az igazság pillanata. A pártok kibúvókat kereső kitérő válaszaiból bebizonyosodott, hogy politikájuk a hitegetésre épül, hiszen folyamatosan becsapják szavazóikat.
2008. április 4. péntek 13:57 - Hírextra

Kiderült, mit várhatnak a választók az egykulcsos adó kapcsán korábban belső kötelezvényt is aláíró SZDSZ-től, és mit várhatnak az évek óta hangosan az adócsökkentés mellett érvelő Fidesztől. Bebizonyosodott: mára egyedül a Magyar Demokrata Fórum tudja vállalni 2006-os programját.

Miután a Szabad Demokraták Szövetsége önkéntesen ellenzékbe vonult, a kialakult parlamenti többséggel megnyílt az esély az egykulcsos adó bevezetésére. Az adócsökkentést valamint az egykulcsos adó bevezetését mindegyik ellenzéki párt támogatta korábban különböző fórumokon.

Az MDF által az egykulcsos adó ügyében kezdeményezett négypárti egyeztetéssel eljött az igazság pillanata. A pártok reakcióiból ugyanis a napnál is világosabban kiderült, hogy politikájuk a hitegetésre épül, hiszen folyamatosan becsapják szavazóikat.

Kiderült, mit várhatnak a választók a korábbi vállalásaik alól kibúvókat kereső pártoktól, mit várhatnak az egykulcsos adóról korábban még belső kötelezvényt is aláíró SZDSZ-től, vagy mit várhatnak az évek óta az adócsökkentés mellett hangosan érvelő Fidesztől.

A Szabad Demokraták láthatóan még nem tudnak mit kezdeni új szerepkörükkel és látszólagos önállóságukkal az új válság-show-ban. Egyenes válasz helyett azonnal igyekeztek válófélben lévő koalíciós partnerük mögé visszabújni, amikor ötpárti részvétel esetére ígérték csak meg saját részvételüket a négypárti egyeztetésen.

Az elmúlt években oly hangosan adócsökkentés-párti Fideszről bebizonyosodott, ha a tettek mezejére kell lépni, bizony egy percig sem gondolja komolyan adócsökkentéssel kapcsolatos elképzeléseit. A két évvel korábban tartott Nemzeti Konzultáció keretében még az egykulcsos adó mellett érveltek, ma már a KDNP mögé beállva a párt a családi adózás frissiben leporolt ötletét favorizálja. A felvetés csupán annyiban sántít, hogy a Fidesz a családi adózás ígéretével nyerte meg 1998-ban a választásokat, majd volt rá négy éve, mégsem tudta teljesíteni a jól csengő felvetést – mert képtelenség megvalósítani. És ezzel a Fidesz gazdasági szakpolitikusai is tisztában vannak.

Bebizonyosodott tehát, hogy a pártok korábbi vállalásaikat, programjaikat egy percig sem gondolják komolyan, s folyamatosan becsapják választóikat. Most már a napnál is világosabb, hogy politikájuk a választók hitegetésre épül, s korábbi programjaik, vállalásaik köszönő viszonyban sincsenek valós terveikkel. Bebizonyosodott: ma egyedül az MDF az, amely vállalni tudja a 2006-os Normális Magyarországért programban leírtakat, s vállalni tudja a Középosztály 13 Pontos intézkedési tervében foglaltakat.

Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását