2024. május 3. - Tímea, Irma

Elment egy szuperszázéves

Röviddel 114. születésnapja után hunyt el a texasi Dallasban Arbella Perkins Ewings, akit a legidősebb emberként tartottak számon Texas államban, a második legidősebbként az egész Egyesült Államokban, s a harmadik legöregebbként a világon.
2008. március 24. hétfő 19:11 - Hírextra
A matróna - rabszolgák leszármazottja - március 13-i születésnapján még maga fújta el mind a 114 gyertyát az egyik dallasi idősotthonban, de már figyelmeztette az őt ünneplő rokonokat és barátokat, hogy úgy érzi, nem sok van neki hátra.

Az asszonyt a világ leghosszabb életkorú embereit figyelemmel követő kaliforniai Gerontológiai Kutatócsoport helyezte el a szuperszázévesek, vagyis a 110 évesnél is idősebbek rangsorában.
A kaliforniai szervezet a március 1-i állapot szerint 81 szuperszázévesről tudott a világban. A korrekorder, az Indiana államban élő Edna Parker áprilisban tölti be 115. életévét, míg a második legöregebb, a portugáliai Maria de Jesus tavaly szeptemberben lett 114 éves.

Egy leszármazottja szerint a szombaton csendben elhunyt Arbella Perkins Ewings egyszer abban jelölte meg a hosszú élet titkát, hogy "fél éven át csak a saját dolgával törődik, másik fél éven át pedig békén hagy másokat".

A matuzsálemi korú asszony büszke volt arra, hogy még jóval 100. születésnapja után is képes volt ellátni magát és 83 négyzetméteres lakását. Az idősotthonba is csak azért kényszerült bevonulni, mert a 113. születésnapjára rendezett házibulin elesett és eltörte a csípőcsontját.
Egyetlen, még életben lévő gyermeke, Annie Lee Perkins 103 éves.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását