2024. május 6. - Ivett, Frida

BKV menetrendváltozás az ünnep alatt

A nemzeti ünnep alatt, szombaton több fővárosi busz-, villamosjárat útvonala módosul - közölte a BKV Zrt. pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint elsősorban a Kossuth Lajos téren, a Roosevelt téren, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Kossuth Lajos utcáb
2008. március 14. péntek 16:30 - Hírextra
Szombaton a 2-es villamosok az északi oldalon a jelentős korlátozások miatt egész nap nem közlekednek. A déli oldalon, a Czuczor utca és Közvágóhíd között egész nap zavartalanul járnak a szerelvények.

A 4-es és a 6-os villamosok 15.00 és 22.00 óra között a Moszkva tértől csak az Oktogonig szállítják az utasokat. A Nyugati tértől a 3-as metrót viszi tovább az utasokat. Az útlezárások ideje alatt a Móricz Zsigmond körtér és a Baross utca között villamospótló autóbuszokkal lehet utazni - áll a közleményben.

A 70-es és 78-as trolibuszok 7.00 órától üzemzárásig a Kossuth Lajos tér helyett csak a Honvéd utcáig szállítanak utasokat.

A Művészetek Palotájában tartandó előadás ideje alatt (18.00-tól 22.00 óráig) a Csepeli HÉV szerelvényei nem állnak meg a Lágymányosi híd megállóhelyen.

A közlemény szerint a rendőrség intézkedései nyomán a metró Kossuth Lajos tér, az Astoria, a Blaha Lujza tér és a Ferenciek tere állomásait időszakosan lezárhatják, ezen idő alatt a szerelvények nem állnak meg az érintett állomásokon.

Az 5-ös, a 8-as és a 112-es autóbuszok 9.00-től 12.00 óráig módosított útvonalon, a pesti végállomások érintése nélkül a Kazinczy utcáig, majd 12.00-től 20.00 óráig a budai végállomások és a Szent Gellért tér között közlekednek. A terelt útvonalon a 7-es és 86-os autóbuszok érintett megállóhelyein állnak meg - olvasható a közleményben.

A 7-es, a gyors 7-es, a 73-as és a gyors 173-as autóbuszok 12.00 órától 22.00 óráig megosztva közlekednek a budai végállomások és a Batthyány tér, valamint a pesti végállomások és a Baross tér között.

A 78-as autóbuszok 12.00 és 20.00 óra között a Naphegy tér és a Szent Gellért tér között járnak, az utasok a 86-os autóbuszok megállóiban szállhatnak fel a járatra. 20.00 és 22.00 óra között a buszok már áthaladnak az Erzsébet hídon, de rövidebb vonalon, csak a Kálvin térig közlekednek (a 112-es buszok pesti szakasza szerinti útvonalon).

A közleményben foglaltak szerint a 105-ös autóbuszok egész nap módosított útvonalon, a Margit hídon át szállítják az utasokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását