2024. május 6. - Ivett, Frida

A budapestiek elutasítják a járatritkítást

Egyértelműen elutasítják a budapestiek a BKV tervezett járatritkítását, felháborodásuknak pedig a Műegyetemen megtartott lakossági fórumon megjelent közel kétszáz ember hangot is adott - tudta meg a HavariaPress.
2008. március 14. péntek 10:47 - Hírextra
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint a BKV-fórumon megjelent budapestiek véleménye egyértelmű és félreérthetetlen: nem támogatják a járatritkítást. A BKV által szervezett lakossági fórumon, mely az új paraméterkönyvet volt hivatott véleményeztetni a fővárosiakkal, közel kétszázan jelentek meg. A felszólalók nem csak kritizáltak, hanem megfontolásra érdemes, konstruktív javaslatokat is tettek: ilyen volt például az, hogy a parkolási bevételek egy részét fordítsák a tömegközlekedés fejlesztésére, mely számos nyugati nagyvárosban, illetve Szegeden és Debrecenben is működő finanszírozási modell. A VEKE részéről Vitézy Dávid kiemelte: a városvezetés felelőssége a cég pénzügyi helyzetének jelentős problémái mellett a várospolitikai szempontok figyelembe vétele. A több átszállás, az emberek idővesztesége, a növekvő dugók és a romló légszenyezettség összességében akár 80-90 milliárd forint társadalmi kárt is okozhatnak a fővárosiaknak - azaz a vélt megtakarítások sokszorosát.
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását