2024. május 11. - Ferenc

Sakkvarázslók Hévízen

Hatfős, XVI. kategóriájú nemzetközi sakktornát rendeznek március 18. és 28. között a hévízi Palace Hotelben a januárban elhunyt Bobby Fischer emlékére. Az esemény budapesti sajtótájékoztatóján kiderült, a tízfordulós viadal résztvevőinek átlag Élő-pontszá
2008. március 11. kedd 12:46 - Hírextra
Almási Zoltán (2667 Élő-pont) és Balogh Csaba (2575) mellett Victor Mikhalevski (izraeli, 2632), Arkadij Naiditsch (német, 2638), Liviu-Dieter Nisipeanu (román, 2684) és Francisco Vallejo Pons (spanyol, 2675) szerepel a tornán. A játszmákat a versenynek otthont adó szálloda honlapján élőben lehet majd nyomon követni.

A szervezők arról is beszámoltak, hogy 30 lépésig nem ajánlhatnak remit egymásnak a sakkozók, ezzel is a volt világbajnok Fischer előtt tisztelegnek, akiről köztudomású volt, hogy soha nem fogadta el a döntetlent, csak ha már végképp elkerülhetetlen volt. A torna győztese 1000, a második 500 euróval gazdagodik.

A partik - a 23-ai szünnap kivételével - minden nap 13:30 órakor kezdődnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását